Dışişleri’nden Fransa ve ABD’ye tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris’teki başkonsolosluğu saldırıya ilişkin “Fransa gerekeni yapması gerekiyor” diyerek ABD’ye de tepki gösterdi.

İSTANBUL (İGFA) – Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Christophe Lutundula Apala ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin skandal PKK/YPG kararına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Christophe Lutundula Apala ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu’nun açıklamasında, misyonları koruma sorumluluğu ev sahibi ülkede olduğunun altını çizerek, “Fransa’nın somut adımlarını görmek istiyoruz. Biz de gerekli temaslarda bulunduk. Fransa’nın Ankara Maslahatgüzarı’na beklentilerimizi açıkça söyledik. Böyle bir saldırının tekrar etmemesi için de gerekli önlemleri almalarını hatırlattık” dedi.

Yaptırımların esnetilmesi gereken bölge İdlib olduğuna dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, İdlib’de milyonlarca yerinden edilen insan varlığını vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, “Suriyeliler için orada briket ev yapıyoruz. Yaptırımların esnetilmesi gereken bölge İdlib. Türkiye’den 500 bin civarında Suriyeli terörden arındırdığımız bölgeye dönüyor. Destek olsa daha fazla dönüş olacak” dedi.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1525029952885870592

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.