“Diriliş Osman” için geri sayım başladı!

Diriliş Osman dizisinin önümüzdeki günlerde ATV ekranlarında izleyiciyle buluşması bekleniyor. Merakla beklenen dizinin konusu, oyuncu kadrosu ve pek çok detay netleşmeye devam ediyor. Diriliş Ertuğrul’un devam dizisi niteliğindeki Diriliş Osman ilk fragmanı henüz yayınlanmadı.

Diriliş Osman dizisi ATV ekranlarında yayınlanmaya hazırlanıyor. Henüz yayın tarihi belli olmayan Diriliş Osman’ın önümüzdeki günlerde ekranlarda olması bekleniyor.

Diriliş Ertuğrul’un devam dizisi niteliğinde olan Diriliş Osman’ın başrol oyuncusu Burak Özçivit’in partnerinin Malhun Hatun karakterine hayat verecek olan Özge Törer olacağı duyurulmuştu.

Heyecanla beklenen dizinin fragmanı henüz yayınlanmadı. Dizinin önümüzdeki günlerde yayınlanacağı günün netleşmesi ve duyurulması bekleniyor.

YouTube video

DİRİLİŞ OSMAN KONUSU

Orhan Bey ve Osman Bey’in kabirleri Bursa da bulunan Tophane’dedir. Osman Bey 1281 – 1326 yılları arasında yaşamıştır. Toplam 45 yıl devletin başında kalmıştır. Osman Bey Selçuklu devletinin önemli beyliklerinden olan ve Kastamonu’da bulunan Çobanoğulları Beyliği’nin yıkılışına kadar onlara bağlı kaldı. Çobanoğulları Beyliği dağılınca Uç beyi olarak Anadolu Selçuklu devletine bağlı devam etti.

Türkiye Selçuklu Sultanı III. Alaeddin Keykubat’ın İlhanlı hükümdarının yanına götürülüp gözaltına alınması üzerine kendi beyliğini kurdu ve bağımsızlığını ilan etti. Sonrasında Ahilerin lideri Şeyh Edebali’nin kızıyla evlenerek bu teşkilatın da desteğini sağladı. Osman Bey Bizans Tekfurları ile savaştı ve onlardan Karacahisar, Yarhisar, İnegöl, Yundhisar ve Yenişehir’i aldı.

Gücünü sonunda gösteren Osman Bey’in İzmit’e kadar ilerleyince Bizans İmparatoru, tekfurlar ile anlaşarak Osman Bey’i durdurmak için bir ordu hazırladı ancak bu ordu Osman Bey’in ordusu karşısında Koyunhisar Savaşı’nda kaybetti.

DİRİLİŞ OSMAN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Diriliş Osman dizisi İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı Riva’da kurulan platoda çekiliyor. Dizinin çekim yerinde devasa kaleler, hanlar, hamamlar, camiler, kiliseler, en ince ayrıntısına kadar titizlikle inşa edildi. Şu anda Avrupa’nın en büyüğü olan platoda 60 ayrı marangoz ekibi çalışıyor. Dizide 800 metrelik yapay göl ise koca bir nehir olarak aktarılacak. Şuanda Diriliş Osman dizi setinde 1500 kişi yeni sezon içim hummalı bir şekilde çalışıyor.

DİRİLİŞ OSMAN OYUNCULARINDAN BAZILARI

Hülya Darcan (Hayme Ana)

Didem Balçın (Selcan Hatun)

Özge Törer (Malhun Hatun)

Batuhan Karacakaya (Dündar Bey)

Kaan Taşaner (Gündoğdu)

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.