Direnişin sembolünde son kale teslim

Mariupol üç aydır aralıksız devam eden saldırılar sonucu Rus güçlerinin eline geçti. Ukrayna ordusu kuşatma altındaki limanda görevlerini sona erdirdiğini açıkladı. Mariupol gerek Rusya’nın acımasız saldırılarının gerekse Ukrayna’nın inatçı direnişinin sembolü haline geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ele geçirdikleri Mariupol’deki Azovstal Metalurji Fabrikası’nda direnen Ukrayna askerlerinden son grubun da teslim alınarak tamamen boşaltıldığını söyledi. Ukrayna’dan iddialara ilişkin ise henüz bir açıklama gelmedi.

Konaşenkov, Azovstal Fabrikası’ndaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.21 Nisan’dan bu yana fabrikanın içinde bulunan Ukrayna Azov taburu askerlerinin kuşatma altında olduğunu hatırlatan Konaşenkov, “Fabrika sahası tamamen boşaltıldı. Savaşçıların saklandığı işletmenin yeraltı tesisleri Rus Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolüne girdi” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.