DİMES’ten Z Kuşağı Manifestosu Tadında Kampanya

DİMES “TADINA DÜŞTÜK” KAMPANYASIYLA GENÇLERİN SESİ OLDU

Son yıllarda özellikle genç kuşak tüketicilere yönelik kampanyalarıyla büyük başarı elde eden DİMES’in yeni kampanyası, Z kuşağının oyunculuk, spor, sosyal medya, müzik gibi farklı alanlarda başarı sağlayan isimlerini bir araya getiriyor. Kampanya ile gençlere kendilerini ifade edebilecekleri yepyeni bir platform oluşturma yolunda ilk adımı atan DİMES, ilk filmi ile bir Z kuşağı manifestosuna imzasını attı. Stratejisinin yanı sıra, TV & dijital ve 360 derece kurgusu Reklamania Creative tarafından kurgulanan kampanyanın manifesto filmi, DİMES Club YouTube kanalında yayına girdi. Manifesto filminden yola çıkılarak TV ve dijital platformlar için oluşturulan reklam filmi de 7 Eylül’de ekranlarda olacak.

Tüm kampanyalarında yeni nesil iletişime önem veren Türkiye’nin önde gelen içecek markası DİMES, Z kuşağının oyunculuk, spor, sosyal medya, müzik gibi farklı alanlarda başarı sağlayan isimlerini bir araya getiren, gençlik manifestosu tadında bir kampanya hazırladı. DİMES’in özellikle genç tüketicilerin yoğun ilgisiyle kategorilerinde açık ara liderliği elinde bulunduran Smoothie ve Milkshake ürünlerinin yer aldığı kampanya, ürünleri ön plana çıkarmak yerine gençlere kendilerini ifade etmeleri için bir platform sunuyor ve başarılı gençlerin ağzından dile gelen bir Z Kuşağı Manifestosu kimliği kazanıyor. Stratejisinin yanı sıra, TV, dijital, 360 derece kurgusu Reklamania Creative ve kendi bünyesinde bulunan dijital strateji & iletişim ajansı Cats & Dogs iş birliğinde hazırlanan DİMES ‘Tadına Düştük’ kampanyasının manifesto filmi, DİMES Club YouTube kanalında yayına girdi. Manifesto filminden yola çıkılarak TV ve dijital platformlar için oluşturulan reklam filmi de 7 Eylül’de ekranlarda olacak.

DİMES’in yeni kampanyası Onur Seyit Yaran, Nisa Bölükbaşı, Güneş (Taşkıran), Cemre Solmaz, Zeynep Buse Korkmaz ve Eza (Koray Albayrak) gibi genç kuşağın başarılı ve ünlü isimlerini bir araya getiriyor. Kampanya ve manifesto filmi için, Türkiye’de yeni nesil RnB/Pop müziğini temsil eden ve son Atlantis albümüyle beraber Stream rekorları kıran Güneş ve son zamanların öne çıkan isimlerinden biri olan Eza tarafından, tamamen kendi sözleriyle, Z kuşağının hayata bakışını yansıttıkları özel bir şarkı hazırlandı.

Yeni kampanyada gençlere, kendilerini ifade edebilecekleri bir platform oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen DİMES Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Duygu Süleymanoğlu, “Kökleriyle bağını koparmadan geleceği yakalayabilen bir markayız. Tüketicilerimize yakın olmak, onlarla samimi bir şekilde aynı dili konuşup, aynı ortamları paylaşarak duygusal bağımızı kuvvetlendirmek bizler için çok önemli ve değerli. Gençlere yapılan yatırım, geleceğe ve marka sürdürülebilirliğine yapılıyor. Hayallerinin peşine düşen gençler toplum hayatında giderek daha fazla etkili ve belirleyici oluyorlar. Aynı zamanda gençler, dijital sosyalleşme ile keyfini sürdükleri birlikteliğin, dile getirdikleri ve paylaştıkları hayallerin, enerjileri ve istekleri ile belirleyici bir güç olduğunun farkına varıyorlar. Yeni kampanyamızın ruhunu da gençlerin bu gücünü desteklemek, onlara kendilerini ifade ettikleri bir ortam sunup, bu ortamda onlara eşlik etmek oluşturuyor. Bunun için öncelikle bir Manifesto filmi hazırladık. Gençler bu manifesto filminde kendilerini ifade ediyor, arkadaş gibi gördükleri yenilikçi Smoothie ve Milkshake ürünlerimiz de gençleri dinleyerek hazırladığımız yeni tatlarıyla onlara eşlik ediyor” dedi.

‘Tadına Düştük’ kampanyasının, gençliğin sesi olduğunu vurgulayan Duygu Süleymanoğlu, “Kampanyamızı hazırlarken düşeriz kelimesi ve diğer söylemler için yaptığımız araştırmalar, bu sözlerin gençlerin kendilerini ve kendi kuşaklarını ifade edişleriyle örtüştüğünü gösterdi. Kampanya kurgumuzda, ilk adımda hazırlamış olduğumuz Manifesto Filmimizi, DİMES Club YouTube kanalında gösterime aldık. Manifesto filmimizden yola çıkarak TV ve dijital platformlar için hazırlanan filmimiz ise, 7 Eylül itibariyle geniş bir planlama ile yayına girecek” dedi.

Spor ve mücadele odaklı bir yarışma programının dinamiklerini değiştiren genç şampiyon Nisa Bölükbaşı, genç kuşağın en önemli oyuncularından Onur Seyit Yaran, sosyal medyada elde ettikleri başarılarıyla adlarını en güçlü fenomenlerin arasına yazdıran Cemre Solmaz ve Zeynep Buse Korkmaz ile haftalardır Türkiye’de bir numara albümüyle ve hit şarkılarıyla gündemde olan popüler genç sanatçı Güneş manifesto filminde söylemleriyle gençlerin sesi oluyor. DİMES Kampanyası, Z kuşağının kullandığı ve daha ileri yaştakilerin de sempatik bulduğu ‘düşeriz’ kelimesi çevresinde şekilleniyor. DİMES’in gerçekleştirdiği araştırmalar, düşeriz kelimesinin gençler arasında anlık keyfe, heyecana, güce ulaşmak manasında oldukça güçlü anlaşıldığını ortaya koyuyor.

Kendi alanlarında isminden söz ettirmeyi başarmış genç kuşak isimleri bir araya getirerek, yeni bir ilke imza attıklarını söyleyen Duygu Süleymanoğlu, “Gençler ve dijital sosyalleşme nerede, biz oradayız. Yenilikçi ürünlerimizin eğlenceli ve enerjik karakterini yansıtan iletişimlerimizle, geleceğimizi oluşturan gençlerle duygusal bağımızı güçlendirdik ve onlarla gerçekten arkadaş olmayı başardık. Yeni kampanyamızda da onlara sunduğumuz ortamda kendini ifade eden gençlere eşlik ediyoruz. Gençleri dinlemeye, gençlerin enerjisinden ilham almaya, gençlere tadına düşecekleri yeni ürünler sunmaya, farklı projelerle gençlerle birlikte hayata başka bakmaya ve onlara kendilerini ifade edebilmeleri için yeni platformlar oluşturmaya devam edeceğiz, çünkü kampanyamızda da söylediğimiz gibi biz, beraberken daha güzeliz’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.