Dilan Polat ve eşi Engin Polat’tan o yoruma suç duyurusu

Tutuklu bulunan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kendilerini hedef alan sosyal medyada yapılan, “Kelepçeli lamalar” yorum için suç duyurusunda bulundular. Savcılık, ise konuyla ilgili olarak hakaret suçuna dair delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmalarının ardından cezaevinde çarpıcı bir adım attı. Sosyal medya platformunda kendilerini hedef alan bir kullanıcının hakaret içerikli yorumu üzerine savcılığa başvuran çiftin talebi, savcılık tarafından değerlendirildi.

CEZAEVİNDE ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Sabah gazetesinden Seda Nur Günaydın’ın haberine göre, S.Y. isimli bir kullanıcı, 1 Kasım 2023 tarihinde şahsi hesabından yaptığı paylaşımda Polat ailesine yönelik ifadeler kullanarak, “Kelepçeli lamagiller suç örgütü” şeklinde bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşım, Polat çiftinin avukatları aracılığıyla sosyal medyayı tarayarak fark edildi ve hemen cezaevinden savcılığa taşındı.

YARGITAY KARARINI BAZ ALDILAR
Avukatlar, söz konusu yorumun hakaret içerdiğini belirterek S.Y.’den şikayetçi oldu. Ancak, savcılığın kararı şaşırtıcı oldu. Savcılık, öncelikle benzer bir Yargıtay kararına atıfta bulunarak, söz konusu yorumun kime yönelik olduğunun net bir şekilde anlaşılamadığını ve bu nedenle hakaret suçunun oluşmayacağını belirtti.

Ayrıca, savcılık yaptığı incelemede, şüphelinin paylaşımının diğer yorum yapan kişilere yönelik olup olmadığını tespit edemedi. Hakaret içerikli paylaşımın genel ifadeler içerdiğine ve müştekileri özel olarak hedef aldığına dair herhangi bir delil bulunmadığını vurguladı. Bu nedenle, savcılık dosyaya takipsizlik kararı verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.