DİKKAT! Uzun yaşamın sırrı yürümekte!

Sağlıklı ve uzun yaşamak için yürüyüşün alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Gür, düzenli yürüyüş yapmanın depresyona da iyi geldiğinin altını çizdi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Gür, yürümeyi sadece alınan kaloriyi yakmak olarak değil, vücudu geliştirmek için de yapılması gereken bir aktivite olarak görmek gerektiğini ifade ederek “Uzun yaşamak istiyorsak, bedenimize saygı duyuyorsak, ileride sağlık sorunu olmasın diyorsak, toplumu özellikle hem ruhsal hem de bedensel açıdan geliştireceksek, özellikle spor anlamında bazı yerlere varabileceksek önce yürümeliyiz” değerlendirmesinde bulundu. Gür, yürüme konusunda da doğru bilinen bazı yanlışlar bulunduğunun altını çizerek “Çok hızlı yürümekle normal yürümek arasında kalori açısından bir fark yok” dedi. Prof. Dr. Gür “Spor bilinci ve eğitimi çocukluk yaşlarından başlıyor. Önce yürüyüş adı altında bir spor kültürü ve alışkanlığını gündeme getirmemiz lazım.

Kendimizi, çevremizi, elimizin ulaştığı herkesi bu konuda eğitmeliyiz” dedi. Gür, yürümenin depresyonu, mutsuzluğu ortadan kaldırdığını, kaslarda denge sağladığını, özellikle kadınlarda kemik erimesini önlediğini, kas iskelet sistemi hastalıkları, diyabet gibi sorunlarla mücadelede önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak “İnsan ne kadar hareketli olursa yaşamını da o kadar uzatıyor. Bir kere sahip olunan vücuda saygı duyalım. Bunun yanında doğaya da saygı duyalım. Biz spor yapacağız ki kendimizden sonra gelecek nesil de spor yapsın. Sadece hareketsiz olmamak gerekiyor. Kendi vücudumuzu düşünerek hareket edelim, yürüyelim” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.