DİKKAT! Uzmanlar uyarıyor: Zinde ve dinlenmiş halde yola çıkın

Kurban Bayramı tatili başlıyor. Araçlarıyla uzun yolculuğa çıkacakları uyaran uzmanlar, uykusuzluğun vücutta sarhoşluk etkisi yaptığına dikkat çekiyor.

Yola zinde ve dinlenmiş çıkılması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, “Yola çıkmadan mutlaka uykunuzu alın. Vücudunuzda şişliklerin oluşmaması için de ortalama 4 saatte 500ml su tüketin” tavsiyesinde bulunuyor. Üsküdar Üniversitesi NPİstanbul Beyin Hastanesi’nden Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Önder Kuzu, trafikte meydana gelen kazaların büyük bölümünün uykusuzluk sebebiyle yaşandığını söyledi.

Motorlu araç kullanırken ortaya çıkan uykusuzluğun sarhoş olmaya benzer şekilde etki oluşturabileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Önder Kuzu, “Otomobille yapılan uzun yolculuklarda sabah çok erken saatler veya gece yolculukları riskli olabilir. Uykusunu almış, zinde ve dinlenmiş olarak yola çıkmak kaza riskini azaltacaktır” dedi.

Beş önemli tavsiyeye kulak verin!

Yrd. Doç. Dr. Önder Kuzu, Kurban Bayramı’nı da içine alan 10 günlük tatilde uzun yolculuklara çıkacak araç sürücülerine şu tavsiyelerde bulundu:

Uzun yola yalnız çıkmamaya özen gösterin.
Yolculuk sırasında en ufak bir yorgunluk veya uyku belirtisi olduğunda mola verin.
Molada kısa süreli şekerleme yapın. Dinlenme sırasında çay, kahve gibi beyni uyarıcı içecekleri ölçülü olmak kaydıyla tüketebilirsiniz.
Aracın içindeki ısıyı rahat edebilecek düzeyde tutun, hava güneşliyse güneş gözlüğü kullanın.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.