DİKKAT! Twitter’da yepyeni bir virüs dolaşıyor

Mikro blog devi Twitter’da yepyeni bir virüs dolaşıyor. “Üzgünüz hesabınız kilitlendi” diye gelen bağlantıya tıkladığınızda virüs sizin de hesabınıza bulaşıyor ve listenizdeki kişilere virüslü içerikler gönderiliyor. İnternet aleminin art niyetli kullanıcıları bir gün bile boş durmuyor. Sürekli virüs vakasıyla gündeme gelen mikro blog devi Twitter’da bugünlerde yepyeni bir virüs türedi.

Twitter’dan “Üzgünüz hesabınız kilitlendi. Size özel bağlantıdan hesabınızı doğrulayınız.” diye bir DM (Direkt Mesaj) geldiğinde bu bağlantıya sakın tıklamayın. Zira bağlantıya tıkladığınızda sizden kullanıcı adı ve şifrenizi istiyor. Bu bilgileri girdiğinizde ise hesabınıza virüs bulaşuyor. Hesabınızdaki takip ettiğiniz kişilere ve takipçilerinize bu mesaj gönderiliyor. Böylece bu virüs ağı hızlıca yayılıyor.

twit

Gelen mesajda Twitter bağlantısı olduğu görülüyor fakat aslında öyle değil. Bu elbette basit bir tuzak. Kaldı ki hesabınız kilitlenmiş olsa bile size DM olarak gönderilmez, mail veya SMS olarak bilgi sağlanır. Virüs bulaşan hesaplar şu şekilde görünüyor:

twit1

Söz konusu virüsün adı henüz bilinmiyor. Eğer size de bu yönde mesajlar geliyorsa sakın riayet etmeyin ve bağlantıya tıklamayın.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.