DİKKAT! Sütyen giymek sağlığı tehdit ediyor!

Sütyen, ataerkil toplumun getirisi bir dayatma mı yoksa gerçekten kullanan için faydalı mı?

Sosyal medyada sık sık karşılaştığımız bir ifade var: “Sütyensiz gezdiğin yer, evindir.” Buradan yola çıkarak kadınların sütyensiz daha rahat ettiklerini varsayarsak, neden bu giyim ürününe bir ‘zorunluluk’ muamelesi yapılıyor dersiniz? Sütyen, ataerkil toplumun getirisi bir dayatma mı yoksa gerçekten kullanan için faydalı mı?

Kadınların baş düşmanlarından olan meme kanserinin en önemli nedenlerinden birinin sürekli takılan sütyen olduğu araştırmalar sonucu kesinleşti.
New York’taki Ulusal Sağlık ve Uzun Yaşam Kaynağı Merkezi’nin 4700 kadın üzerinde yaptığı araştırmaya göre, aralıksız sütyen takmak kadınların meme kanseri riskini arttırıyor. Çünkü sütyen taktığınızda memelerinizin sıcaklığını artırıp, kansere yol açan prolaktin isimli hormonun daha fazla salgılanmasına sebep oluyorsunuz.
Meme kanseri olan kadınların 4/3’ü uyurken bile sütyen takıyor. 7/1’i ise günde 12 saatten fazla sütyen kullanıyor.

Araştırmaya göre, sütyen takmayan 168 kadından sadece 1 tanesi meme kanseri olmuş ve bu oran meme kanseri olan erkek sayısıyla aynı.

15 yıl süren başka bir çalışma da sütyenin meme bağlarının yapması gereken görevi üstlenmesinin memeleri daha sarkık ve tembel olmaya ittiğini ortaya koydu.

Yani sütyenler kadın sağlığını tehdit ediyor!
Öyleyse her daim evimizde mi hissetmeye başlamalıyız?

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.