DİKKAT! Sosyal medyada çocuğunuzun fotoğraflarını paylaşmayın

Çoğu anne baba çocuklarının fotoğraflarını sıklıkla sosyal paylaşım sitelerinde yayınlıyor. Ancak pedagoglar anne babaları, fotoğraf paylaşımının tehlikelerine karşı uyarıyor. Çünkü çocuk büyüdüğünde o fotoğrafların başkaları tarafından görülmesinden rahatsız olabilir ya da günümüzde sıklıkla rastlanan çocuk tacizine maruz kalabilir.

Uzmanlar, ebeveynlerin kendi duygularını tatmin etmek için çocuklarının görüntülerini herkesin göreceği şekilde internet ortamında paylaşmasının sağlıklı olmadığını dile getirdi.

“Hasta ruhlu insanlar çocuk fotoğraflarını kaydediyor”

Klinik Psikolog & Pedagog Mehmet​ Teber, ailelerin çocukları ile ilgili paylaşımlarına dikkat etmeleri gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Hasta ruhlu insanlar, sosyal medyada paylaşılan çocuk fotoğraflarını kaydediyor. Çocuklara yönelik cinsel sapıklığı olanlar çocuk fotoğraflarını biriktiriyor. Ayrıca art niyetli, kötü bakışlı kişilerin bakışları, niyetleri çocuklarımızı olumsuz etkiliyor. Küçük çocuklarımızın mahremiyet haklarını gözetip korumak bizlerin görevi.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.