DİKKAT! Sosyal medya vizenize engel olabilir

Sosyal medya paylaşımları, vize başvurularının reddedilmesine neden olabiliyor.

Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya ağlarındaki ayrımcı paylaşımlar, Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine vize başvurularının reddedilmesine neden olabiliyor. Hatta bu paylaşımlar yurt dışında hapis cezasına, birçok ülkeye uzun süreli giriş yasağına ve sınır dışı edilmeye yol açabiliyor.

Cihan Haber Ajansı’nın haberine göre Londra merkezli Garth Coates Hukuk Bürosu’nun kurucusu Garth Coates, “Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve Kanada, çok uzun süredir, nefret suçu işlemiş olanlara vize vermiyor. Britanya İçişleri Bakanlığı, vize ve vatandaşlık başvurularında nefret suçu işlenip işlenmediğini sorgulamaya başladı. Nefret suçunu, Britanya dışında işlemiş olanların ise ülkeye girişinin yasaklanması için içişleri bakanlığına yetki verildi” dedi.

Nefret suçu insanları inançlarına, ırklarına, dillerine, cinsel yönelimlerine, fiziksel görünümlerine göre aşağılamayı, alay etmeyi, ayrımcılık yapmayı önyargılı düşünceler ifade etmeyi kapsıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.