DİKKAT! Soğuk havada zayıflamak daha kolay

Hepimiz soğuk havalardan uzak durup evde oturmayı tercih etsek bile soğuk havaların bilmediğimiz birçok faydası var.

Soğuk Havayla Gelen Mutluluk

Kışın soğuk havasında alınan temiz oksijen, yaza göre yüzde 30 daha fazla. Kana daha fazla oksijen gidince insanın zihinsel aktivitesi artıyor. Bilim adamları, aşırıya kaçmadan soğuk havaya çıkmanın ‘mutluluk hormonu’ diye bilinen serotoninin arttırdığı görüşünde.

Soğuk Havalar Genç Tutuyor

Soğuk hava insan cildine iyi geliyor; yüzdeki gözenekleri sıkılaştırıyor, şişkinliği azaltıyor. Rus uzmanlara göre, soğuk havanın “estetik” faydası da var.

Mikroplar Soğuklara Dayanamıyor

Pek çok mikrop ve virüs, eksi 10-15 derece civarında üremiyor. Ayazda özellikle grip yaşama şansı bulamıyor. Termometre sıfıra doğru ısındıkça grip riski artıyor.

Ancak uzmanlar aşırı soğukların bu ‘sıcak yüzü’ne rağmen, -10 dereceden soğuk havalarda dışarıda geçirilen sürenin “yarım saati aşmaması” uyarısında bulunuyor.

Soğuklarda Zayıflamak Daha Kolay

Vücut kendini ısıtmak için ekstra enerji harcadığından dolayı soğukta duran kişiler daha çok yağ yakıyor.Soğuk havada metabolizmanın çalışma hızı artıyor, bu da zayıflamaya yardım ediyor. Vücuttaki yağın ve kötü kolestrolün yakılması soğukta daha hızlı oluyor.

Eklem Ağrılarına Soğuk Dokunuş

Soğuk havanın, özellikle ilerleyen yaşlarda hissedilen eklem ağrılarına iyi geldiği saptanmış.

Sadece Buz Torbası Bile Her Derde Deva

Uzmanlar soğuğun baş ağrısını gidermede etkili olduğunu söylüyor. Bunun için başınızda ağrı olduğunda bir poşete buz doldurun ve ince bir beze sarılı biçimde ağrıyan bölge üzerinde uygulayın. Soğuk, hassas olan sinirleri uyuşturarak ağrıyı azaltacaktır. Diş ağrılarınız olduğunda da yanağınıza koyacağınız buz torbası ağrıyı dindirecektir.

Dökülen saçlarımızın yeniden çıkmasına yardımcı olabilmek amacıyla başınıza yaklaşık sıfır derecede hazırlanmış buz torbası ya da özel hazırlanmış bir kasket yerleştirebilirsiniz. Uzmanlar, soğuğun da etkisiyle saç derisinde bulunan kan damarlarının büzüldüğünü ve saç köklerinin canlandığını anlatıyor.

Kuzey bölgelerde – 110 derecede olan soğuk odalar kullanılarak hastalar 1 ya da 2.5 dakika içeride bırakılıyor. Bu yöntem kalp hastalıkları ve soğuk alerjisi olanlar hariç herkese uygulanabiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.