DİKKAT! Sivilce yaşlanmayı önlüyor

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre yüzünde aknesi olanlar, ileriki yaşlarında olmayanlara göre daha genç görünüyor.

Eğer ergenlik sivilcesinden muzdaripseniz sakın üzülmeyin çünkü bu sivilceler uzun süre genç görünmenin habercisi. Yapılan araştırmalara göre sivilcesi olanların bünyesi yaşlanmaya karşı bir koruma geliştiriyor ve bu da onların ileride yaşına göre daha genç görünmelerine yardımcı oluyor. Uzmanlar, sivilcesi olanların yüzünün daha geç kırıştığını söylüyor.

Bin 205 kişi üzerinde yapın araştırmanın başında bulunan King’s College London’dan Dr. Simone Ribero, dermotologların yıllardır bunun nedenini anlamaya çalıştıklarını belirterek “Yaptığımız çalışmada sivilcelerin etkilediği beyaz hücreleri inceledik, kromozomlarda telomer adlı bir koruma kapağı tespit ettik” diyor.

Bu kromozomun hücre bölünmesi sırasında bozulan ve yok olan hücreleri birleştirdiğini anlatan Ribero, telormer’in zamanla bozulmasının biyolojik yaşla ilgisinin bulunduğunu telomer yaşı uzun olanların daha geç yaşlandığını söylüyor.

Bu bir armağan

Bu yeni araştırma gösteriyor ki akne sorunu yaşayanların telomer’i var yani biyolojik yaşları daha genç, bu da onlara uzun süre genç görünmeyi armağan ediyor. Dr. Ribero, ciltte yapacakları biyopsiyle genlerin bu konudaki etkisini de tespit edeceklerini söylüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.