DİKKAT! Sigara diş eti renklenmelerine neden oluyor!

İnsan cildinin rengini belirleyen’’melanin’’ adlı pigment diş etlerinin renginin oluşumunda da rol alıyor. Fakat diş etlerinde olağan dışı renklenmeler, hastalık belirtisi olarak da karşımıza çıkabiliyor.

Dt. Pertev Kökdemir, diş eti renklenmesinin esmer tenli olmaya, sigara kullanımına bağlı olduğu kadar, bazı hastalıklara da işaret edebileceğini kaydetti.

RENKLENME NEDEN OLUYOR?

Sağlıklı diş eti dokusunun soluk pembe bir renge sahip olduğuna dikkat çeken Dt. Kökdemir ‘’Bazı durumlarda diş etinde morumsu-kahverengi renklenmeler görülebiliyor. Bu durum özellikle koyu tenli yada sigara içen bireylerde karşımıza çıkmakla birlikte, bu tip renklenmeler bazı cilt ve böbrek hastalıklarının da ön belirtisi olarak karşımıza çıkabiliyor’’ şeklinde bilgi verdi.

RENKLENME TEDAVİSİ NASIL YAPILIYOR?

Diş eti renklenmesinin, söz konusu bölgenin cerrahi olarak uzaklaştırılması şeklinde yapıldığını belirten Dt. Pertev Kökdemir’’ Bu amaçla cerrahinin yanında gelişen teknolojiyle birlikte lazer cihazları kullanarak lokal anestezi ile tedavi de mümkün fakat sigara içen bireylerde, uzaklaştırılan renklenmiş dokular, kullanılan sigara miktarıyla ilişkili olarak tekrar renklenebiliyor’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.