DİKKAT! Sarımsak yiyen erkekler daha çekici!

Yeni bir araştırmaya göre, sarımsak yiyen erkeklerin ter kokusu kadınlara daha çekici geliyor.

Kanın antioksidant kapasitesini arttırdığı için şekerden tansiyona birçok hastalığa iyi geldiği, afrodizyak olduğu söylenen, hafızayı güçlendiren sarımsağın Prag’da yapılan bir araştırmaya göre yeni bir özelliği daha ortaya çıktı. Sarımsak kokan nefes ve çekici erkek ikilisini yan yana düşünmek zor olduğu için başlık inandırıcı gelmemiş olabilir. Ancak İskoçya ve Çek Cumhuriyeti’nden psikologların yayınladığı araştırmada sarımsak yiyen erkeklerin vücut salgılarının daha güzel kokmaya başladığı görülmüş.

Prag’daki Charles Üniversitesi’nde akademisyen olan Jitka Fialová ve ekibi, 42 erkek üzerinde inceleme yapmış. Erkeklerin bir kısmı hiç sarımsak tüketmezken diğer grup ise 12 gram sarımsak (yaklaşık dört diş) yemiş.

Sarımsak tüketen erkeklerden, ter kokularını değiştirebilecek diğer unsurlardan uzak durmaları istenmiş. Bu gruptaki erkeklerin terleri kol altlarına koyulan pedler sayesinde toplanmış. 12 saat boyunca kol altlarında pedle duran ter kokusunu değiştirdiği bilinen soğan, biber, sirke ve lahanadan da uzak durmuşlar. Aynı zamanda da aşırı egzersiz yapmayıp sigara içmemişler.

Deney sonucunda kol altlarından çıkan pedler 82 kadın tarafından koklanmış ve sarımsak tüketen erkeklerin ter kokuları daha çekici ve hoş bulunmuş.
Sarımsak tüketen erkeklerin kokularının daha çekici bulunmasının başka bir nedeni olmadığından emin olmak için ise aynı erkek grubunun terleri sarımsak tüketmedikleri başka bir zamanda toplanarak tekrar kadınlara koklatılmış fakat bu sefer kokuları beğenilmemiş.
Deneyle ilgili önemli diğer bir nokta ise şu: Deneye ilk başlandığında 6 gram sarımsak kullanmış fakat ter kokusunda bir değişiklik olmayınca doz iki katına çıkarılmış ve sonuç alınabilmiş. Yakında erkekler için sarımsak kokulu parfüm çıkarılırsa hiç şaşırmayalım… Sonarhaber

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.