DİKKAT! Meteoroloji uyardı: Çamur yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ile Kahramanmaraş, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Karadeniz kıyı kesimi ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, gece saatlerinde Marmara’nın doğusu, İç Ege ile İç Anadolu’nun batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatıdan zamanla batısı kuzey batıdan hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege, Batı Akdeniz’de kuzey, Doğu Akdeniz’de güney yönlerden kuvvetli olarak esecek.

TOZ TAŞINIMI

Bu sabah saatlerinde Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklenirken Meteoroloji, “Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.