DİKKAT! Mac bilgisayarlar düşünüldüğü kadar güvenli değil

Yeni keşfedilen bir zararlı yazılım, Mac bilgisayarın düşünüldüğü kadar güvenli olmadığını ortaya koyuyor.

ZDNet’in haberine göre söz konusu güvenlik açığı Patrick Wardle tarafından keşfedilmiş. Synack isimli güvenlik şirketinin üst düzey çalışanlarından biri olan Wardle, yeni keşfedilen bu zararlı yazılımın, kullanıcıların kamera ve mikrofonuna izinsiz erişebildiğini söylüyor.

Skype ve FaceTime gibi görüntülü sohbet yazılımlarında yapılan görüşmeleri kaydeden yazılım bunu yaparken varlığını hissettirmiyor. Yani arkaplanda çalışıyor. Ayrıca bu tarz yazılımlar kullanılmasa bile kamera ve mikrofonun kayıt yapabileceği söyleniyor.

Webcam ışığı, Skype ve FaceTime gibi yazılımlarda zaten yandığı için, söz konusu zararlı yazılımı fark etmek imkansız hale geliyor. Dolayısıyla kullanıcıların özel hayatı tehdit altında oluyor. İlgili zararlı yazılımın kameraya ve mikrofona erişim haricindeki yetenekleri ise henüz bilinmiyor.

Ancak kullanıcıların bu konuda yapabileceği bir şey var. Özellikle webcam için geliştirilen bir güvenlik yazılımı olan OverSight isimli programı kullanarak böyle izinsiz erişimleri engellemek mümkün. Herhangi bir yazılım kullanmak istemiyorsanız, bu tarz güvenlik ihlallerinin en net sonucunun kullanmadığınız zaman kamerayı siyah bir bantla kapatmak olduğunu hatırlatalım.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.