DİKKAT! Küfretmek acıya dayanıklılığı artırıyor

İngiltere’deki Central Lancashire ve Keele Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir araştırma, küfretmenin acıya dayanıklılığı yüzde 50 oranında artırdığını ortaya koydu.

Uzmanlar araştırmayla ilgili şu bilgileri verdi: “İngiliz ve Japon katılımcılar üzerinde çeşitli testler gerçekleştirdik. Japonlar dünyanın en saygılı toplumu olarak bilinir. Bu testlerde katılımcıların eline buz parçaları verip ne kadar dayanabileceklerini test ettik. Buzu tuttuğu sırada küfreden İngilizler, ortalama 78.8 saniye dayanabildi. Küfretmeyen İngilizlerin dayanma süresi ortalama 45.7 saniyede kaldı. Buzu tuttuğu sırada küfreden Japonlar ise ortalama 55.6 saniye dayandı. Küfretmeyen Japonlar da bu süre, ortalama 25.4 saniye olarak kaydedildi.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.