DİKKAT! Kadın sürücülere önemli uyarı

Sürücülerin araç kullanırken kazaya neden olabilecek unsurlardan kaçınması gerektiğini belirten Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, kazaların en çok hakimiyet kaybı, dikkatsizlik, tedbirsizlik ve aşırı hız sonucu meydana geldiğini anlattı.

Kadın sürücülerin topuklu ayakkabı ile araç kullanmasının sakıncalı olduğunu, bunun pedal hakimiyetini azalttığını savunan Şeker, şöyle devam etti:

“Böyle durumlarda kazalar kaçınılmaz olur. Trafikte her geçen gün araç sayısı ve bununla birlikte bayan sürücüler de artıyor. Bayanların bir handikabı var o da ayakkabıdır. Yüksek topuklu ayakkabılarla araç kullanımı çok sakıncalı. Topuklar paspasa takılabilir, fren, gaz ya da debriyaj pedalı arasına sıkışabilir. Bayanlar araç kullanırken topuklu ayakkabı yerine düz taban ayakkabıları tercih etmeli. En azından araçlarında düz topuklu ayakkabı bulundurabilirler. Bu, hem kendi can güvenliği hem de karşı taraf açısından çok önemli.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.