DİKKAT! Hazır gıda bağışıklığı çökertiyor!

Gıda katkı maddelerinin insana faydası olmadığını söyleyen Dr. Ümit Aktaş, bu maddelerin ‘tat bağımlılığı’ yaptıklarına dikkat çekti. Aktaş ‘’Hazır gıdalar bağışıklık sisteminizi bozar. Salçanızı, turşunuzu, yoğurdunuzu kendiniz yapın’’ dedi.

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, hemen hemen her gıdanın için çeşitli nedenlerle konulan gıda katkı maddeleri hakkında tüketicilere uyarılarda bulundu. Dr. Aktaş, “Gıda katkı maddeleri çeşitli amaçlarla gıdanın içine konulmuş normalde içinde bulunmayan maddelerdir. Raf ömrünü uzatmak, belli bir lezzeti tutturmak veya tat bağımlılığı yapmak için kullanılıyor. İnsanlar o ürünü tükettiklerinde başka bir ürünü yemesinler diye içine katıyorlar” ifadelerini kullandı.

Tat bağımlığına dikkat çeken Dr. Aktaş, “Bağımlılık yapan her madde insan sağlığına zararlıdır. Hastalarımız diyor ki `hocam falanca marka çikolatadan akşam bir kavanoz yemeden uyuyamıyorum, bana sadece onu verin´. Falanva marka yiyince oluyor da filanca markayı versek olmuyor mu? Diyorum. `Onu yiyemem hocam özellikle falanca marka olacak´ diyor. Bu tat bağımlılığı endüstri müşteriyi kendisine bağlamak için kullanıyor. Bu da aşırı gıda tüketimini getiriyor. Aşırı gıda tüketimi obeziteye, diyabete en önemlisi kalp damar hastalıklarına yol açıyor” dedi. En doğru gıdanın doğal gıda olduğunu aktaran Dr. Aktaş, “Gıda katkı maddelerinin ilişkili olmadığı hastalık yok. En doğru gıda doğal gıdadır. Yerli tohum ve geleneksel tarımla üretilmiş ürünleri tercih etmeniz lazım” ifadelerini kullandı. Aktaş, “Ucuz gıda deyip, kökenin sorgulamadan gıda almayın. Annenizin yaptığı gibi kendi salçanızı, turşunuzu, yoğurdunuzu kendiniz yapın. Çoluğunuza çocuğunuza hazır gıda yedirmeyin. Hazır gıdalar bağışıklık sisteminizi bozar. Gıda katkı maddeleri insana zarar verir ve hastalıklara sebep olur” uyarısında bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.