DİKKAT! Google Maps’te önemli yenilik

Popüler harita uygulaması Google Maps, yürüyüş yaparken size yükseklik değişikliklerini, rotanın genel tırmanışını ve inişini gösteren küçük bir etkileşimli harita gösterecek.

2014 yılında Google Maps’te bisikletçiler için önemli bir özellik yayınlanmıştı. Buna göre, iki konum arasındaki yön tarifini sorduğunuzda, rotanın her bir parçası için tahmini bir yükseklik gösteren küçük bir haritayi size sunuyordu. Şimdi bu özellik yürüyüş yapanlar için de kullanılabilir hale geliyor. Ayrıca yeni özellik sayesinde trafikten de kaçınabilirsiniz.

Google Mapste önemli yenilikAncak bu özellik şimdilik yalnızca Google Haritalar’ın masaüstü sürümünde kullanılabilir. Özelliğin akıllı telefonlar için ne zaman kullanıma sunulacağı belirsizliğini koruyor.

Bu özellik, yürüyüş halinde olan kişiler için hayat kurtarıcı olabilir; dik tırmanışlardan kaçınmak için alternatif rotalar seçebilir. Ayrıca, yapılan spor aktivitelerine bağlı olarak daha zor veya daha kolay yürüyüş rotaları planlayabilir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.