DİKKAT! ‘Fenomenlik Meslek Yüksekokulu’ açıldı

Instagram fenomeni mi olmak istiyorsunuz? Artık bunun için resmi eğitim alabilirsiniz.

Çin’de bir üniversite, öğrencilerini internette ünlü olabilmek için gerekli yeteneklerle donatmak için özel bir bölüm açtı. Makyaj sınıflarından, podyum yürüyüşü çalışmalarına ve dans performanslarına kadar, internet fenomeni olmak için gerekli her şeyi Yiwu Endüstriyel ve Ticari Koleji’nde öğrenebilmek mümkün.

700 milyon cep telefonu kullanıcısı bulunan bir ülkede öne çıkmak oldukça zor bir iş. Ancak Çin’de Wang Hong olarak adlandırılan internet fenomenlerinden biri olmayı başarabilirseniz yılda 46 milyon Dolar’a kadar para kazanmanız da mümkün. Haliyle, ülkede fenomen olmak isteyen bu kadar insan olması garip değil.

Fenomenlik için gerekli yetenekler

Yiwu’da öğrenciler dans stüdyolarında çalışıyor ve nasıl modaya uygun giyinebileceklerini öğreniyor. Bölümün çoğu kadın 33 öğrencisinden biri olan 21 yaşındaki Mengna Jiang “Çok güzel giyinip fotoğraflar çekmeye bayılıyorum. Bence bu iş tam benlik.” diyor.

Üç yıllık bölümü bitiren öğrenciler önlisans diploması alıyor. Öğrencilere performans, makyaj modelliği, moda ve estetik, halkla ilişkiler, fotoğraf düzenleme yetenekleri gibi alanlarda eğitim veriliyor.

Bir milyardan fazla nüfusu olan bir ülkede ünlü olabilirseniz eriştiğiniz kişi sayısı ve elde ettiğiniz gelirler astronomik rakamlara ulaşabilir. Çin’in en popüler internet ünlülerinden Papi Jiang, farklı platformlarda toplam 44 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Youtube ünlüsü Ryan Higa‘nın ise 19 milyon abonesi var.

Sanal hediyelerle para kazanma

Çin’de popülerliği paraya çevirme işi Batı’da olduğundan biraz daha farklı işliyor. Çin’in internet ünlülerinin çoğu, yaptıkları alışverişlerden soru cevap seanslarına kadar bir çok şeyi canlı yayınlıyor. Canlı yayınlar sırasında hayranları ünlülere sanal hediyeler alabiliyor. Örneğin bir hayranın gönderdiği sanal araba, 20 Dolar’a bozdurulabiliyor. Bu sırada canlı yayın platformu da gönderilen hediyelerden komisyon alıyor.

Fenomenler ayrıca geleneksel yollarla yayınlarına reklam alarak da para kazanabiliyor. Mengna Jiang, en son yaptığı 30 dakikalık canlı yayında 12 Dolar değerinde hediye almış.

Analysis International’a göre Çin’in Wang Hong endüstrisi toplamda 10 milyar Dolar değerinde ve bu değer 2018’de ikiye katlanabilir. Yani bu dersler yakın zamanda sona erecek gibi durmuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.