DİKKAT! Facebook, işinizi kaybetme nedeni olabilir

Facebook aslında birçok tehlikeyi de bünyesinde barındırıyor. Sadece Facebook da değil üstelik. Twitter ve Instagram’a da dikkat edin.

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım platformu Facebook’ta her gün sayısız kişi vakit geçiriyor. Kimileri yalnızca kedi videolarıyla ilgilenirken özellikle ‘futbol, din ve siyaset’ konuları sebebiyle tartışmalar yaşanabiliyor. Öte yandan, bu tip tartışmalar, hem sizin hem de iş arkadaşlarınız için üzücü sonuçlar doğurabilir.

Mesai saatleri içinde ilk önceliğiniz, tabii ki işinizdir. Verimli çalışabilmek için de dikkatiniz bu yönde olmalı. Ama sosyal medyada çok vakit geçirirseniz, işlerde de aksamalar yaşanacaktır. Böylelikle işlerinizi tamamlamakta gecikebilir, işleri yetiştirmek için fazla mesai yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Öte yandan, Facebook ve Twitter gibi platformlarda yapacağınız sohbetler ve tartışmalar, işinizle ilgili odağınızı bozabilir, gelen cevaplara göre moralinizi de dibe çekerek sizi öfkeli bir hale sokabilir. Bu faktörler de yine işinizi düzgün yapmanızı engelleyeceği gibi ciddi hatalar yapmanıza da yol açabilir.

Sonuç olarak, performansınızda yaşanan düşüşler ve hazırladığınız işlerdeki hatalar, bir süre sonra yöneticilerinizin de dikkatini çekecektir. Bu, işinizi kaybetmenize dahi sebep olabilir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.