DİKKAT! Bu şarkılar orgazmı tetikliyor

Yapılan araştırmaya göre bazı şarkılar var ki cinsel arzuları körükleyerek orgazmı tetikliyor.

Psikolog ve Nörolog Psyche Loui’nin Prontiers in Psychology adlı dergiye açıkladığı araştırma sonuçlarına göre bazı müziklerin orgazmı tetiklediğini söyledi.

Araştırmaya göre, bunlar harmonideki değişimle, melodik kırılmalarla ve ses tonlarıyla ilgili olabiliyor. Bu müzik türleri, insandaki mutluluk hormonu olan Dopamin’i tetikliyor ve titreme, terleme, kızarma gibi çeşitli reaksiyonlarla, cinsel yönden de ereksiyonlara neden oluyor. Konuyla ilgili BBC’ye de bir açıklama yapan Loui, bu tür şarkılara “cilt orgazmı doğuran parçalar” adını verdiğini açıkladı.

Cinsel orgazmı tetikleyen şarkılar hangileri?

Biyolojik reaksiyonları tetikleyip cinsel olarak en üst seviyerele yükselten müzikler arasında, klasik müziğin devlerinden Johann Sebastian Bach’ın Toccata’sı ile Rahmaniov’un 2. piyano konçertosu yer alıyor.

YouTube video

Konuyla ilgili bir araştırma yapan Psikolog ve Nörolog Psyche Loui, bunların dışında şarkıcı Adele’nin “Someone Like You” şarkısının orgazmı tetklediğini söyledi.

YouTube video

Araştırmaya göre Kanadalı şarkıcı Celine Dion’un My Heart Will Go On adlı duygusal şarkısı da açıklamya göre cilt orgazmının gerçekleşmesine katkı sağlayan şarkılar arasında.

YouTube video

Orgazmı tetiklediği araştırma sonuçlarınca belirlenen şarkılar arasında rock örnekleri de bulunmakta. Ünlü İngiliz grubu Oasis’in sevilen şarkısı Wonderwall’un da kalp ritmini yükselttiği, insanların tüylerini diken diken edip “bir tür cilt orgazmı”nı tetiklediği belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.