DİKKAT! Android cihazlar ciddi risk altında!

Güvenlik uzmanları bazı Android telefonlarda bulunan ciddi güvenlik açığını ortaya çıkardı. Strandhogg adı verilen bu yeni açıkta android cihazların uzaktan kontrol edilmesi mümkün hale geliyor. Bu telefonları kullanan kişilerin fotoğraf ve tüm yazışmaları risk altında.

Akıllı cihazlarla ilgili yaşanan en büyük sorunlardan biri güvenlik açıkları. Bu açıklar zaman zaman cihazlardaki bilgilere uzaktan erişimi de mümkün hale getiriyor. Ortaya çıkan ve Strandhogg adı verilen yeni bir açık ise bazı uygulamalar üzerinden Android cihazların kontrol edilmesini sağlıyor.

Güvenlik uzmanlarının ortaya çıkardığı açığa göre Google Play Store’de bulunan bazı uygulamalara eklenen zararlı kodlar, bu uygulamaların yüklendiği Android cihazların uzaktan kontrol edilmesini sağlıyor. Bu açık o kadar güçlü ki kötü niyetli saldırganlar örneğin Facebook uygulamasına tıkladığınızda kendi zararlı yazılımlarını çalıştırarak Facebook şifrenizi görebiliyor.

Bankacılık şifrelerinizi ele geçirebilirler

Açığa bulan güvenlik araştırmacıları bir de video yayınladı. Bu videoda Android güncellemeleri yapılmış bir akıllı telefonda root yapılmadan nasıl ele geçirilebilidğini gösteriyor. Strandhogg açığı sayesinde SMS okuma, GPS verisi alma, parolaları öğrenme ve bankacılık şifrelerini ele geçirme gibi birçok işlem yapılabiliyor.

Araştırmacılara göre bu açığı kullanan otuzun üzerinde uygulama bulunuyor. Google her ne kadar uygulamaları denetlediğini belirtse de görünen o ki bu konuda başarısız olduğu zamanlar da var.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.