Dice Kayek “Woven Tales”

Dice Kayek, 24-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Paris Haute Couture İlkbahar/Yaz 2016 Moda Haftası kapsamında ilhamını masallardan alan dördüncü couture koleksiyonu “Woven Tales” i 25 Ocak Pazartesi günü; Louvre Müzesi’nde bulunan; Fransa’nın en önemli moda ve tasarım müzesi “Musée des Arts Décoratifs” de tanıtacak.

Dice Kayek 2016 İlkbahar/Yaz Couture Koleksiyonu “Woven Tales” ilhamını peri masallarından alıyor. Woven Tales, fantastik ve sürreal bir rüyanın hikayesi.

Koleksiyon aynı sürreal bir rüyada olduğu gibi, zamansız ve kuralsız. Ağır flanel yün krep ve dokumalar, tüy gibi hafif organza ve koton kumaşlar ile bir araya gelirken; ipek mikado, saten ve kadife kumaşlar da yine bir arada farklı bir şekilde yorumlanıyor. Dice Kayek’in imzası olan “işlemeler’’, bu defa hayli şaşırtıcı detaylar ile karşımıza çıkacak. Bir başka sürpriz ise, bu koleksiyonda Dice Kayek’in her zamanki silüetlerinden ayrışan, yeni nüansların yer alıyor olması.
Dördüncü Couture defilesini gerçekleştirecek olan Dice Kayek, Fransız Pret-a-Porter ve Couture Federasyonu’na üye olup, Paris Couture resmi defile takviminde yer almaya hak kazanan ilk Türk markası olmuştu. Prêt-à-porter moda haftalarından farklı olarak, “Haute-Couture” defileleri sadece Paris’e özel.

Resmi defile takviminde yer almak, yani defile yapabilmek, Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu üyelerinin titizlikle yaptığı seçim ile belirleniyor. Çok katı kuralları ve uygulamaları bulunan Couture Federasyon Kurulu, Dice Kayek’i defile yapması için bir kere daha davet etti.
Couture yapan az sayıda moda evi bulunuyor. Christian Dior, Valentino, Chanel gibi büyük moda evlerinin defilelerini görsel birer showa dönüştürdükleri bu moda haftasında Dice Kayek’in defilesi de Christian Dior ile aynı gün gerçekleşecek.

“Couture” koleksiyonlarının en önemli kurallarından biri “el işçiliği”. Hemen hemen her şey elde yapılıyor. Koleksiyonda yer alan giysilerde, katlama, drape, pilise, kırma gibi elde yapılan “Couture” teknikleri kullanılıyor. Couture haftasına katılan her tasarımcı ve moda evi Couture becerilerini, birbirinden iddialı defileleri ile yine bu hafta süresince sergileyecek.

Couture ile ilgili önemli bir nokta ise; el işçiliği, işleme gibi zanaatlerin kaybolmaması ve gelecek nesillere örnek teşkil etmesi açısından büyük moda evleri ve Fransız Kültür Bakanlığı’na bağlı Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu tarafından da oldukça önemsenmesi ve destek görüyor olması.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.