DEVA’dan müziğe 1 saatlik esnetmeye tepki!

DEVA Partisi Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helün Fırat, pandemi gerekçesiyle getirilen müzik yasağının saat 01.00’e çekilmesine tepki gösterdi.

ANKARA (İGFA) – Pandemi gibi sancılı bir dönemde en büyük zorluğu sahne sanatları ve mekân işletmelerinin yaşadığını ifade eden DEVA Partisi Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helün Fırat, hüümetin dalga geçer gibi bir karar alarak yasakları kaldırmak yerine sadece 1 saat esnetmesini tepkiyle karşıladı.

“Ekmeğini müzik ve sahne sektöründen kazanan 100’ü aşkın insanın geçim sıkıntısıyla yaşamına son verdiği bu acımasız sözde destek ortamında pandeminin tüm yaralarının sarılması, insanlar normal yaşamlarına dönerken gece 00.00 yasaklarının tamamen kaldırılması bekleniyordu” diyen Fırat, “HES kodlarının ve maskelerin hayatımızdan çıkarıldığı, fazlasıyla rahatlama sağlanan bu dönemde hangi akıl gece 01.00’den sonra uygulanacak müzik yasaklarının topluma faydası olacağına inanabilir? Tüm beklentilere rağmen yasakların sadece 1 saat esnetilmesi kamuoyunun aklıyla dalga geçmekten bir anlam taşımamaktadır” diye konuştu.

‘YASAKLARIN TAMAMEN KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ’

Fırat, sorunun çözülmesi için daha önce de çağrıda bulunduklarını ve çözüm önerilerimizi sunduklarını anımsatarak, “Fakat mevcut hükûmetin ifade ve yaşam tarzı özgürlüğüne bakış açısı, sektörden ekmek yiyen yüzbinlerce ailenin hayatlarını eziyete çevirmeye devam ediyor. Bir kez daha gerekenin yapılmasını ve yasakların tamamen kaldırılmasını talep ediyor, müziğe ve hayata özgürlük istiyoruz. Konunun sonuna dek takipçisi olacağız” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.