DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helün Fırat: ‘Herkesin hakkına ulaşacağı bir düzen kurmak en büyük derdimiz’

DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı M. Helün Fırat, kültür, sanat ve turizm emekçilerinin ülkemizde haklarını almakta en çok zorlanan ve göz ardı edilen kesimlerin başında geldiğini vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti:

‘Sorunsuz çalışma şartlarına sahip olduklarını sanıyoruz’

“Güzel mekânlarda, ruha hitap eden ortamlarda çalışıyor olmaları, onları her şeyin çok sorunsuz olduğu çalışma şartlarına sahip sanmamıza yol açıyor. Bu sebeple, tatillerin baş aktörü 5 yıldızlı otellerin kapı arkalarındaki gencecik insanların ter ve gözyaşıyla verdikleri emeklerin karşılığını bulduğu,”

‘Hayat tüm ülkede yoluna girerken, müzik yasakları devam ediyor’

“Pandemide “Enjoy, Vaccinated!” (Keyfinize bakın, aşılıyım!) basılı tişört ve şapkalarla çalıştırılan insanların onurlarını; hayat tüm ülkede yoluna girerken, maskeler dahi atılmışken gece 12.00 müzik yasaklarının devam etmesi yüzünden geçim sıkıntısı iyice çıkmaza giren sahne ve sahne arkası emekçilerine saygı gösterildiği,

‘Verdikleri mücadeleyi anlamadan Mayıs’ı kutlamak mümkün olmayacak’

“Kâğıt fiyatlarıyla dara düşen yayın sektörünü ve telifle hayatta kalmanın imkansızın ötesine geçtiği meslekleriyle yazarların ve çevirmenlerin anlaşıldığı; onların özlük haklarını, fikri mülkiyeti, çabayı, emeği, verdikleri sessiz mücadeleyi tanıdığımızda 1 Mayıs’ı bayram gibi kutlamak kültür, sanat ve turizm alanında sonunda mümkün olacak!”

‘Hakkını alan çalışanlarla kültür-sanat ve turizm endüstrisi kurmanın peşindeyiz’

“İnsanca çalışma ve yaşama haklarını teslim ederek, işlerini köleleşerek değil heyecanla, karşılığını hakkıyla alarak üreten ve emeğini sunan çalışanlarıyla bir kültür-sanat ve turizm endüstrisi kurmanın peşindeyiz.”

‘Emeğimizle dayanışma içinde kuracağımız gelecek buradayız’

“İlgili diğer politika başkanlıklarımızla fikr-i mülkiyeti, yasakları, özlük haklarının bu alanda da yeniden ele alınmasını sağlamak, işinin hakkını veren herkesin hakkına ulaşacağı bir düzen kurmak en büyük derdimiz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun! Emeğimizle dayanışma içinde kuracağımız güzel gelecek için buradayız, geliyoruz!”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.