Derince’de 3 Mahallede Üstyapı Çalışmaları Sürüyor

“Mutlu Şehir Kocaeli” ve “Altyapıda sıfır problem” ilkesi çerçevesinde Derince ilçesinde 2021-2022 yatırım programı kapsamında altyapı yenileme çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, altyapı ile kazı alanları çökme süreci tamamlanan ilçeye bağlı İbni Sina, Dumlupınar ve Yavuz Sultan mahallelerinde üstyapı çalışmaları gerçekleştiriyor.

2021 yılında ilçeye bağlı 8 mahallede yapılan yoğun çalışmalar sonucu toplam 132 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yenilenerek işletmeye alındı. 2022 yılında birçok mahallede altyapı yenileme çalışmalarını sürdüren KBB İSU Genel Müdürlüğü, Derince Belediyesi ile yapılan protokol gereği ise altyapı kazı alanlarının asfalt, parke ve bordür çalışmalarını gerçekleştiriyor. Havaların ısınması ile yoğunlaşan üstyapı çalışmaları Ramazan Bayramı nedeniyle verilen aranın ardında program çerçevesinde devam ediliyor.

İçme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı hattı yenileme çalışmaları ile kazı alanı çökme süreci tamamlanan cadde ve sokaklarda asfalt serim, asfalt yama ile parke ve bordür çalışmaları yapılıyor. Ekipler tarafından yapılan üstyapı çalışmaları; Yavuz Sultan Mahallesi İtimat Sokakta asfalt serimi, İbni Sinan Mahallesi Usta Sokak’ta asfalt yama ve Erikli Sokak’ta parke yol söküm çalışmaları gerçekleştiriliyor. Hafta sonu ise Dumlupınar Mahallesi Cantekin Sokak’ta trimer kazısı ile Bulut Sokak’ta asfalt yama çalışmaları yapılacak.

Derince ilçesi ile ilçede yaşayan vatandaşların yaşam kalitesine önemli katkı sağlayacak olan altyapı ve üstyapı çalışmaları, program çerçevesinde diğer sokak ve mahallelerde, hava şartlarına bağlı olarak yapımı devam edilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.