Depresif kadınlar daha doğurgan oluyor

Uzmanlara göre, hemcinslerine oranla daha kısa süreli ve daha çok sayıda ilişki yaşayan nevrotik kadınların çocuk sahibi olma oranı daha yüksek.

Araştırmacılar kişilik özellikleriyle doğurganlık arasında bir ilişki buldu. Aynı araştırmaya göre annelik özellikleri ile çocuğun fiziksel sağlığı arasında da bağlantı var.

Depresyona, endişeye ve mutsuzluğa eğilimli olarak karakterize edilen nevrotik kadınlar çocuklarının sağlığını da etkiliyor. Annelerinin negatif özellikleri bu çocukların daha zayıf ve güçsüz olmalarına neden oluyor.

Senegal’deki 4 köyden 65 ailede bir ay boyunca yapılan araştırmaya göre, kalıtımsal nevrotizmin evrim sırasında yok olmamasının sebebi de bu kadınların daha doğurgan olması.

Daha önce Avrupa ülkelerinde yapılan nevrotizm-doğurganlık ilişkisi araştırmalarındaysa nevrotiklerin daha az çocuk sahibi olduğu görülmüş. Bu farklılığın sebebini tam olarak çözülebilmiş değil.

Bununla beraber araştırmacılar hemcinslerine oranla daha kısa süreli ve daha çok sayıda ilişki yaşayan nevrotik kadınların cinselliği daha fazla yaşamasının doğum kontrolünün yaygın olduğu ülkelerde onların daha az çocuğa sahibi olmasına sebep olurken, doğum kontrolünün yaygın olmadığı ülkelerde de daha çok çocuk sahibi olmalarına sebep olduğunu düşünüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.