Depremzedelerden emlak komisyonu alınmayacak

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Gönül Vural, İzmir’i vuran 6.9 büyüklüğündeki depremde evi hasar görenlerden emlak komisyonu alınmayacağını açıkladı.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Gönül Vural, 30 Ekim günü Ege Denizi’nde İzmir’in Sivrihisar açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde en fazla hasarın görüldüğü Bayraklı ve Bornova’da emlakçılara talebin arttığını söyledi.

Depremden sonra bölgeden kaçışın başladığını, son birkaç günde deprem korkusu yaşamış birçok kişinin kiralık ya da satılık ev arayışına girdiğini aktaran Vural, “Başlarını sokacak güvenli bir eve ihtiyaçları var. Ama bu bölgede öyle bir ev yok. Kiralık ya da satılık ev arıyorlar. Depremden zarar görmeyenler de geliyorlar. Artık bu civarda yaşamak istemiyorlar.” diye konuştu.

‘EMLAK KOMİSYONU ALINMAYACAK’

Oda olarak depremden sonra bir karar aldıklarını ve depremzedelere destek olmak istediklerini belirten Vural, “Depremden zarar gören, evi yıkılan kişilerden emlak komisyonu almamaya karar verdik” dedi.

Vural, evleri hasarlı olan ve emlak arayışında olan kişilerin kendilerine hasar raporuyla başvurabileceklerini, desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.