Depremzedeler, raporlu ilaçlarını reçetesiz alabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelerde ikameti olanların, raporlu ilaçları ve tıbbi malzemelerini 1 defaya mahsus reçetesiz temin edebileceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; 2 gün önce meydana gelen depremler nedeniyle Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da yaşayanların sağlık hizmeti sunucularına müracaatında, ilaç veya sürekli kullanılan tıbbi malzemelerinin temin edilmesinde yaşanacak mağduriyetin önlenmesi için tedbirler alındığı belirtildi.

Bu kapsamda; afet bölgesinde ikameti bulunan, Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki kişiler, sağlık raporu karşılığında alınacak ilaç ve sürekli kullanılan tıbbi malzemelerini 1 defaya mahsus ‘Sağlık Uygulama Tebliği’ kuralı kapsamında reçetesiz temin edebilecek. Ayrıca afet bölgesinde bulunanlar, SGK ile sözleşmeli sağlık kurumlarına yaptıkları müracaatlarında muayene katılım payından muaf tutulacak. Sosyal Güvenlik kapsamındaki kişiler, kurum ile sözleşmeli eczanelerden alacakları ilaçlar ve tıbbi malzemeler için ilaç, reçete ve tıbbi malzeme katılım payı da ödemeyecek. Deprem öncesinden kalan ve henüz tahsil edilmemiş muayene katılım payları ise daha sonra tahsil edilmek üzere ertelenecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.