Depremden büyük zarar gören Nurdağı tamamen yıkılacak

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinde Gaziantep’in Nurdağı ilçesi büyük hasar gördü. Nurdağı’na görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, Nurdağı’nın tamamen yıkılacağını ve yeniden inşa edileceğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7’lik depremlerin 8. gününde Nurdağı’nda enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları sürdürülürken, ilçenin yüzde yüzünün yıkılacağı belirtildi.

Nurdağı’na görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, “Bütün ekiplerimiz el birliğiyle çalışıyor. Ekiplerimizin tamamının çok büyük katkısı var. Nurdağı’nda son 8 apartmanda enkaz altından arama-kurtarma çalışması var. Türkiye’nin bu birliği, bütünlüğü olduğu sürece bizler bu afetleri Allah’ın izniyle en kısa sürede atlatacağız. Üzüntülüyüz, çok canlarımızı yitirdik” dedi.

Vali Osman Bilgin, Nurdağı ilçesinin tamamen yıkılarak yeniden inşa edileceğini de belirterek, “Yaşadığımız afet çok büyük afet. Nurdağı ilçesinin kararını aldık Bakanımızla, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la. İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü. Bir apartmandan 150 ceset çıkan binamız var. Yeniden inşa olacak” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.