Denizli “Dünya Kentleri Yarışması”nda zirveye oynuyor

Denizli’miz Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın düzenlediği Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda Kentlerin iklim değişikliği ile mücadele ve uyumunda gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında 27 ülkeden 58 kent arasında şampiyon olmak için yarışıyor.

Şehrimizin ve ülkemizin prestijine katkı sağlayacak bu yarışmada 11 Ekim’e kadar her gün https://welovecities.org/tr/denizli/ adresinden oy kullanarak ayrıca Facebook, İnstagram ve Twitter hesaplarınızda yapacağınız herhangi bir paylaşımda #WeLoveDenizli etiketi kullanarak her sosyal medya platformunda birer adet olmak üzere günde toplam 4 adet oy kullanılabilmektedir (paylaşım=oy). Ayrıca belediyemizin kurumsal Facebook hesabındaki paylaşımımızın beğenilerek ve paylaşılarak vatandaşlarımızın kampanyadan haberdar olup aktif şekilde katılmalarına katkı sağlayabilirsiniz.

Denizli sera gazı emisyonlarını azaltmak ve iklim değişikliğinin yerel halka etkilerini azaltmak için dijital teknolojileri kullanmayı seçiyor.

Denizli, akıllı şehir uygulamalarıyla, içme suyu seviyelerini ve su depolarının hacmini izliyor ve kontrol ediyor ve böylece doğru suyun en doğru zamanda doğru alanlara pompalanmasını sağlıyor. Bu da su kaybını engellerken enerji tasarrufu da sağlıyor. Kent, aynı zamanda iklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı halk sağlığını korumak için, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde çalışıyor. Kent genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarından güç elde edilmesine yönelik yatırım yapılması sağlanıyor.

DENİZLİ’İ İYİLEŞTİR

En sevdiğiniz kenti iyileştirmek için bir fikriniz mi var?
Fikrinizi aşağıdan paylaşabilirsiniz ve biz de en iyi önerileri kentiniz ile paylaşacağız. Paylaştığınız her fikir aynı zamanda kentiniz için bir oy olarak sayılacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.