Deniz Seki’nin sevinci

Şarkıcı Deniz Seki hakkında hükümlü bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevindeki bir mahkumun şikayeti üzerine “hakaret” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal etme” suçlarından başlatılan soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar, şarkıcı Deniz Seki hakkında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevindeki bir mahkumun şikayeti üzerine başlatılan soruşturmayı tamamladı. Savcı Sarıyar, soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Soruşturmaya konu Deniz Seki tarafından kaleme alınan “Denizin Dibi” adlı kitapta müştekinin isminin geçmediği, hakaret içeren bir ifade bulunmadığı, kitabın tekrar baskısında soruşturmaya konu bu bölümün çıkartıldığı belirtilen takipsizlik kararında, “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçunun işlendiğine dair kesin, inandırıcı şüpheden uzak ve kamu davası açmaya yeterli delil bulunmadığının anlaşıldığı kaydedildi.

Kararda yer verilen Seki’nin ifadesi şöyle: “Hakkımda şikayette bulunan D.Ç. isimli şahıs başka koğuşta kalmaktadır. Bu kişiyi bana mektup yazdığı için tanıyorum. Kendisiyle Malta’da bir karşılaşmamız oldu. Sıkıntıları için nasihat ettim. Kitabın 106. sayfasında anlattığım kişi hakkında özellikle hiçbir isim veya kişinin anlaşılmasını sağlayacak özel bir nitelik belirtmedim. Bu hikayeyi duyduğum şekliyle kitabıma aktardım. İsim belirtilmediği için de sorumluluğum olacağını düşünmüyorum. 3. bir şahsın anlattığı kadarıyla olayı kitaba aktardım. Kitabımın ikinci baskısında rahatsızlık sebebi olan müştekinin hikayesi olduğu iddia edilen kısmı çıkarttık. Çünkü cezaevinde kalan ya da kalmış diğer hükümlülerden de bana mektuplar geldi. ‘Hikayenizde bizden bahsediyorsunuz’ şeklinde ithamlarda bulundular. Bu yüzden koymadım. Öğrendiğim kadarıyla Gebze’ye disiplin cezalarından dolayı nakledilmiş, can güvenliği nedeniyle bir nakil söz konusu değildir. Kitapta adam kelimesi de geçmemektedir.”

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan D.Ç, Deniz Seki hakkında, kitabında kendisinden habersiz bilgilerini kullandığı için “hakaret” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından suç duyurusunda bulunmuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.