Deniz Seki hakkında çıkan haberlere açıklama

Birkaç gündür medyada Deniz Seki’nin Eskişehir Yarı Açık Cezaevine nakledileceği haberlerine karşı, Seki’nin avukatı Naim Karakaya bir basın açıklaması yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Deniz Seki’nin Eskişehir Açık Cezaevine nakledileceğine ilişkin basında yer alan haberler tamamen gerçekdışı olup spekülasyondan öteye geçmemektedir.

Deniz Seki, İnfaz kanunu gereği 5 Haziran 2016 tarihinde açık cezaevine ayrılma koşullarını taşıyacaktır; ancak cezaevi sürecindeki sağlık sorunları ve devam eden tedavileri nedeniyle açık cezaevine sevk edilip edilmeyeceği değerlendirilmektedir ve sonuçta bu konuda bir karar verilecektir. Bilindiği üzere Deniz Seki bu süreçte sağlık nedeniyle ciddi bir operasyon geçirmiş olup kontrol ve tedavileri halen devam etmektedir. Deniz Seki’nin açık cezaevine ayrılmasının sağlığı yönünden uygun olmadığı kanaatine varılırsa açık cezaevine ayrılmayacak, infazının kalan kısmını da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde geçirecektir.

Ülkemizde beş kadın açık cezaevi bulunmaktadır; bunlar, Kocaeli-Gebze, Denizli-Bozkurt, Sivas ve Eskişehir illerinde bulunmaktadır. Deniz Seki eğer açık cezaevine ayrılacaksa bunlardan hangisine gönderileceği de ayrılma tarihindeki kapasite koşulları dikkate alınarak karar verilecektir. Ancak bugüne kadar bu konuda hiçbir belirleme veya tespit yapılmadığı gibi bu konuda yapılan hiçbir işlem de söz konusu değildir. Deniz Seki’nin Eskişehir Açık Cezaevine gönderileceğine ilişkin yapılan tüm açıklama ve haberler, gerçekdışıdır, spekülasyondur. Nitekim, üç ay önce Deniz Seki’nin Kocaeli açık cezaevine nakledileceğine dair iddialar da aynı haber kaynağına aittir.

Farklı bir hukuki durum oluşmadığı takdirde ve yukarıdaki açıklamalarımız doğrultusunda Deniz Seki’nin açık cezaevine ayrılma tarihi 5 Haziran 2016; koşullu salıverilme tarihi ise 5 Haziran 2017’dir.

Bilgilerinize arz ederim

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.