Deneyimli hoca David Moyes, Fenerbahçe’ye şartlarını sundu

Comolli ile Londra’da bir araya gelen David Moyes, Fenerbahçe’nin teklifine açık kapı bırakırken transfer şartı koştu.

Fenerbahçe’nin yeni sportif direktörü Damien Comolli, mevcut teknik adam Aykut Kocaman’la yaptığı 2 görüşmenin ardından soluğu yurt dışında aldı. Tecrübeli çalıştırıcının yaptığı sunumdan etkilense de kafasında hep yabancı hoca olan Fransız idareci, önceki gün Avrupa’ya uçtu.

İKNA TURLARI

Comolli rotayı İngiltere’ye çevirirken Londra’da David Moyes’la buluştu, ikna turlarına başladı. İlk ağızdan yapılan teklifin ardından İngiltere ve İspanya’dan birçok kulübün kendisiyle ilgilendiğini belirten Moyes, “Gelirsem bütçem ne olacak, bunu bilmek isterim. Türkiye fazla tanıdığım bir lig değil. Ama istediğim transferler yapılırsa durum değişir. Sonuçta F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara katılmak için oynayacak” ifadelerini kullandı.

Comolli, yakından tanıdığı Moyes’u ikna etmek için birkaç deneme daha yapacak. Hangi oyuncuları transfer edebileceklerinin ön çalışmasını yapacak olan Comolli, Moyes’u Türkiye’ye getirmeye çalışacak.

‘Takıma 8 transfer şart ama…’

FRANSIZ Sportif Direktör Damien Comolli, F.Bahçe’ye tam 8 transfer yapmak istiyor. Sarı-lacivertli kulübe imza atmadan neredeyse 1 sezon boyunca maçlarını takip ederek analizler yapan Comolli, bu verilerin ışığında kafasında bir şablon çıkardı.

Özellikle orta sahanın etkisizliğini öne çıkartan deneyimli idareci, “8 transfer yapmalıyız. Ama bunu gerçekleştirmek mevcut mali şartlardan dolayı kolay olmayacak. Her oyuncuya gelen teklifleri değerlendirmeli ve Türkiye’ye ‘kaliteli ancak yaşlı yabancılar gelir’ imajını değiştirmeliyiz. Aynı kaliteye yakın daha genç oyuncular bulmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘HERKES SATILABİLİR’

Değişimi çok ani yapmanın sakıncalarını bilen ve birlikte çalışacağı teknik adamı da dinleyecek olan Comolli, yönetimle yaptığı konuşmada, “Zaman içerisinde değişim mutlaka yapılmalı. Şu an için UEFA ile yapılacak toplantılardan sonra bütçemizde bir değişiklik olursa düğmeye de hemen basarız. Şu an oyuncularımıza gelen her teklif kadro yapılanması için değerli. Değerini bulan her oyuncu satılıktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.