Demet Sabancı Çetindoğan’dan, Melek Yatırımcılar Dersi

İş kadını Demet Sabancı Çetindoğan, ilk kez üniversitede ders vermeye başladı. Çetindoğan, Okan Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nde verdiği Melek Yatırımcılar dersi kapsamında moda ve tekstil sektörünün önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturacak, farklı konularda workshop’lar düzenleyecek. Çetindoğan’ın ilk workshop konuğu modacı Cengiz Abazoğlu oldu.

İş dünyasından bir isim daha üniversite bünyesinde ders vermeye başladı. Demsa’nın kurucusu, Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü akademik kadrosuna katıldı. Çetindoğan verdiği Melek Yatırımcılar Dersi kapsamında her hafta moda ve tekstil sektöründeki tecrübesini son sınıf öğrencileriyle paylaşacak. Ayrıca zaman zaman sektörün önde gelen isimlerini öğrencilerle bir araya getirecek. Alanında tecrübeli ve ünlü isimlerle workshop’lar düzenleyecek.

Demet Sabancı Çetindoğan amacının farklı açılardan melek yatırımcı konusunu işlerken 27 yıllık iş hayatı bilgi birikimini de gençlerle paylaşmak olduğunu söylüyor. Çetindoğan “Yaklaşık 11 yıldır Yaratıcı Çocuklar Derneği’nde çalışıyorum. Oradaki kategorimiz ilkokul ve lise. Okan Üniversitesi’ndeki görevimle birlikte şimdi bir kademe yükseldim, sınıf atladım. Üniversite gençleri ile birlikteyim. Onlarla olmak çok keyifli. Gençlerin yaratıcı fikir ve düşüncelerinden ben de besleniyorum” diye konuştu.

Çetindoğan’ın dersi kapsamında 24 Şubat 2016 Çarşamba günü düzenlenen ilk workshop ünlü moda tasarımcısı Cengiz Abazoğlu ile, üniversitenin Moda Atölyesi’nde drapaj üzerine gerçekleştirildi.

Antik Yunan Dönemi’nden beri kalıp çıkartma ve giysi oluşturmada kullanılan bu yöntemi, tasarımlarında başarıyla uygulayan Abazoğlu, workshop eğitiminde geleceğin moda tasarımcılarına tekniği aktardı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.