Demet Özdemir ve Ebru Şahin gibi bir çok ünlünün makyözü Selvi Sakayan’ın özel röportajı

Bir çok dizinin makyaj işleri ile adını duyuran ünlü makyöz Selvi Sakayan’dan çok özel açıklamalar.

1. Make up Selvi Sakayan’yı tanıyabilir miyiz?

İstanbul Beşiktaş’lıyım. Halen daha aynı semtte ikamet etmekte ve Fanatik Beşiktaş’ lıyım Seramik eğitimi aldım. Lakin erken yaşta yaptığım evlilik ve sonrasında bir erkek çocuğu sahibi olmam ile büyük bir serüvenin içerisinde buldum kendimi. Çeşitli meslek dallarında performans göstererek biten evliliğimin ardından oğlum ile bu zor ama tatlı serüvenimizi devam ettirmekteyim.

blank

2. Makyöz olma hikayeniz nasıl gelişti?

Hep hayalimdi. Her kız çocuğu gibi annemin makyaj malzemelerini talan ederdim. Küçük yaşlardan beri çok severim makyajı. Bir gece ailecek tv izlerken ben spiker boyayacağım demiştim. Erkek kardeşim şaşkın bakmıştı. Evet ben spiker makyajı yapacağım demiştim. Hayko’da üstüne böyle ufkumu açınca aklıma oturdu. Lakin o dönemler işsiz olduğum ve geçim sıkıntısı çektiğim için hevesimi gören kardeşim tüm kurs masrafımı ve en iyi markalardan kendime makyaj çantası yapabilmem için mali destek olmuştu. Erkek kardeşim, Hayko, Oya Tolga(hocam) ve Rahşan kement (ustam) vesilesi ile dualarımın karşılığını çok şükür aldım. Bir çok arkadaşımın gelin yada normal makyajlarını yapar, lise de kaş alarak harçlığımı çıkarırdım. Hayko Cepkin konserine giderken profesyonel bir makyaj yaptım kendime. Sahne makyajlarını kendisi yapan ve makyajdan çok iyi anlayan canım Hayko’nun “Bu ne kız burnun minnacık kalmış zaten güzel burnun ne o kadar kontör yapıyorsun” demesi ile bugün mesleğim olan makyaja eğitim alarak ciddiyet kazandırmaya karar verdim. Mesleğimin babası Hayko Cepkin’dir yani…

3. Ölülere makyaj yapmış olmanızın mesleğinize nasıl bir etkisi oldu?

Enteresan bir his… Anlatılmaz yaşanır hakikaten. Mesleki açıdan kusur aramak ve bulduğun kusuru olabildiğince yok etmek konusunda algımı açan bir dönemeç. Tipleme karakterize makyaj adeta. Cenazenin, diri haine döndürme çabası. Manevi hissinin lezzeti de asla yadsınamaz.

4. Mesleğinizin zor yanları nelerdir?

Saymakla bitmez bir uğraş. Detaylar ve bütünü hayal etme. Hikayeyi yaşayarak isteneni dışa vurmak. Hisler ile işi birbirine karıştırmamak. Dokunduğum herkesin bir enerji alanı olduğunu kabullenip, kendi enerjim ile başarıya ulaşmak. Bakmak, görmek ve karaktere bir nebze de olsa imzamı atmak. Sabır etmeyi, azmi ve hoşgörüyü mümkün olduğunca öğretti bana mesleğim.

5. Hangi ünlülerin makyajlarını yaptınız?

Demet Özdemir, İclal Aydın, Uraz Kaygılaroğlu, Onur Tuna, Esra Bilgiç, Murat Yıldırım, Ebru Şahin, Ayça Ayşin Turan, Akın Akınözü, Mine Tugay, Tolga Sarıtaş, Kadir Doğulu, Damla Sönmez, Simay Barlas ve daha bir çok proje içeriğindeki tüm oyuncular.

6. Ne tür makyajlar yapıyorsunuz?

Kozmetik, efekt ve plastik makyajlar yapıyorum. Tipleme, karakterize ve mizansene göre uyum sağlayan tüm görselleri yapıyorum.

7. Tüm oyunculara sorulan bir soruyu size soralım istedik. Dizi mi? Sinema mı?

İkisinin yeri ayrıdır gönlümde. Genelde dizi çalışıyorum. Tabii sinema işi geldiyse alıyorum. Dizi projelerinin devamlı oluşu biraz daha alternatif kılıyor. Lakin sinemanın da farklı bir dokusu var.

8. Makyöz olmak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

Bu mesleği nerede yapmak istedikleri önemli. Belirledikleri iş koluna göre eğitim almaları ve o yönde emek sarf etmeleri iyi olur. Çünkü makyaj tek düze değil kendi içinde alanlara ayrılan bir sanattır.

9. En çok hangi ünlüye makyaj yapmak isterdiniz? Neden?

Bergen keşke yaşasaydı derim hep. Toplumsal sorunlarımızın hali ortada. Onun yüzüne yansıtılan acılarını kapatmak çok isterdim. Belki dert ortağı olarak belki de minik bi fırça darbesi ile izlerini yok etmek.

10. İbrahim Tatlıses’in sizinle alakalı paylaşımı neydi? Anlatır mısınız?

Direkt şahsımla ilgili değildi paylaşım. Lakin ucu bana dokunuyordu. Şu an makyözlüğünü yaptığım AZİZ projesindeki Efnan karakterinin yüzünde makyaj olmadan da güzel göründüğünü söylemesi onore etti beni. Efnan karakteri (Simay Barlas)’ın efekt makyaj uygulaması yapıyorum. Çilleri ve kaşları… Bu uygulamanın böylesi bir isim tarafından doğal sanılması ve efekt uygulama olduğunun farkedilmemesi benim için çok önemli.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.