Demet Akalın’dan özel okul isyanı! Milletvekili olmam lazım

Şarkıcı Demet Akalın, özel okul fiyatlarına gelen zamma sosyal medyadan tepki gösterdi. Ünlü şarkıcı, “Milletvekili olmam lazım” diyerek, “Eğitim parasız olmalı! Bunlar özel okullar! Yakınımda devlet okulu olsa saniye düşünmem” ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Demet Akalın, özel okul fiyatlarına gelen zamma protesto gösterdi. Özel okul fiyatlarında yüzde 65 zam kararı alınması sebebi ile sosyal medya hesabından paylaşım yapan şarkıcı, “Eğitim parasız olmalı! Bunlar özel okullar! Yakınımda devlet okulu olsa saniye düşünmem” şeklinde konuştu.

Okul kitaplarının ücretsiz olması gerektiğinin de alını çizen Akalın, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

“Mantıkla ‘kitaplar bedava olsun’ dedim. Yazmışlar ‘Almanya’da zaten öyle’ diye. Yemin ederim harcanıyorum milletvekili olmam lazım. Evet olmam lazım. Bakanlık zor da vekil olur.”

YÜZDE 65 ZAM
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde özel okul ücretlerine bu sene yapılacak zam oranını açıkladı.

TÜFE’yi baz alacak şekilde yeni fiyatı belirleme kararı aldıklarını belirten Özer, “Velilerimizin desteklenmesi ve enflasyonun düşük olmasından dolayı yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık. Karar yarından itibaren uygulamaya konacak” dedi.

Geçtiğimiz yıl zam oranı yüzde 36 olmuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.