Delta varyantı nedir, nasıl bulaşıyor ve belirtiler neler?

Dünya Koronavirüs ile mücadeleye devam ederken yeni varyantların oluşması tedirginliğin sürmesine neden oluyor. Peki ölümcül sonuçlar da doğuran Delta varyantı nedir, nasıl bulaşıyor ve belirtiler neler?

Delta Plus varyantı dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs ile mücadele sürerken oluşan yeni varyantlar tüm insanları tehdit ediyor.

Oluşan yeni varyantlarla ilgili olarak Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul NTV’nin sorularını yanıtladı. Varyantın öne çıkan belirtilerine dikkat çekti.

DELTA PLUS VARYANTI DAHA BULAŞICI

Prof. Dr. Ertuğrul ‘Virüs ‘her mutasyonunda yeni varyantında kedine avantaj kazandırarak değişti ve daha çabuk bulaşır oldu. Kolay bulaşır oldu Delta Plus varyantı da aynı şekilde daha kolay bulaşır halde o nedenle bir riks var’ dedi.

Hindistanlı doktorların yapmış olduğu hasta olan birinin yanından maskesiz geçilse bile bulaşıyor iddiasının bilimsel bir kanıtı olmadığını da belirten Prof. Dr. Ertuğrul, ‘Sizin o insanla sosyal mesafenizin bir miktar ortadan kalkmış olması o insanın size karşı konuşuyor olması ağzından damlacıkların size doğru geliyor olması gerekir’ diye konuştu.

DELTA PLUS’IN BELİRTİLERİ NELER?

Prof. Dr. Ertuğrul, varyantın koronavirüs hastalığının başından beri bilinen solunum sıkıntısı, öksürük, ateş gibi belirtilerinin yanı sıra farklı belirtiler olarak bulantı, ishal ve karın ağrısı gibi belirtilerin olduğunu da hatırattı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.