Dell Technologies yeni Inspiron modellerini piyasaya sürdü.

Yeni Inspiron PC’ler 13 inç, 14 inç ve 16 inç boyutunda geniş ekranlarıyla çevreleyen görüntü ve net ses deneyimi sunuyor

  • İçerik üreticilerini güçlendiriyor – yeni Inspiron Plus dizüstü bilgisayarlar, en son PC yeniliklerini bünyesinde bir araya getiriyor
  • Yeni Inspiron ailesi, ABD’de EPEAT Silver tescilli olup Inspiron dizüstü bilgisayarlar ve 2-in-1 ürünler, 90’a kadar geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış ambalajlara sahip

Dell, video izlerken, sosyal medyada gezinirken, içerik üretirken veya dünyanın her yerinden arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kurarken kapsamlı bir deneyim yaşamanıza imkan veren ve 13 inç, 14 inç ve 16 inç boyutları bulunan yeni Inspiron ailesini tanıttı.

Yeni Inspiron Plus ile Tanışın

Tutkuları güçlendirmek için ekstra performans sağlamak üzere tasarlanan yeni Inspiron Plus dizüstü bilgisayarlar, yaratıcı projeleri hayata geçirmek ve bunları başkalarıyla paylaşmak isteyenler için üretildi.

Koyu Yeşil renkte sunulan Inspiron 16 Plus, en son 12. Nesil Intel® Core™ H serisi işlemcilere ve hızlı fotoğraf ve video düzenlemeye olanak tanıyan opsiyonel NVIDIA GeForce RTX 3060 grafik kartına sahip güçlü bir dizüstü bilgisayar. GeForce RTX 3060 GPU ile yapılandırıldığında, Broadcast ve Canvas uygulamaları da dâhil olmak üzere NVIDIA Studio araçları paketine erişime olanak sağlıyor. Önceki nesil 3200 DDR4 belleğe göre 1,5 kat daha fazla bant genişliğine sahip yeni 4800 MHz DDR5 bellek ile hem uygulamalar kolayca yükleniyor hem de uygulamalar arası geçiş zahmetsizce yapılabiliyor. Önceki nesle göre havalandırma delikleri alanında 15’lik bir artışla gelen dizüstü bilgisayar, daha fazla hava sirkülasyonu yaparak hızlı ve sorunsuz çalışıyor.

16:10 aktif en-boy oranına ve 3k’ya kadar ekran çözünürlüğüne sahip Inspiron 16 Plus, kullanıcıların çalışırken ve oyun oynarken daha fazla içerik görüntülemelerini sağlıyor. Inspiron’un en son teknolojileriyle görüntülü sohbetler daha da keyifli hâle geliyor. Geçici gürültü azaltma özelliğine sahip yerleşik FHD web kamera ile geniş dinamik aralık, net ayrıntılar sunmak üzere birlikte çalışıyor. Çift mikrofon sesleri net bir şekilde yakalarken, yankı engelleme ve yapay zekâ tabanlı gürültü azaltma, arka plan gürültüsünü azaltıyor. Ve kameradaki mekanik bir deklanşör, mahremiyet açısından gönül rahatlığı sağlıyor.

Inspiron 16 Plus, Dolby Vision® ve Dolby Atmos® ile izleyicilerin ekran önü deneyimini üst düzeye çıkarıyor. Dolby Vision, sonsuz derin siyahlar ve göz kamaştırıcı parlaklıklarla HDR içeriğinin üstün dinamik aralığından tam olarak yararlanılmasına yardımcı oluyor. Dolby Atmos, kaydedilen seslerin tam olarak stüdyodaki bir şarkıcının istediği kalitede deneyimlenmesini sağlıyor. İkisi yukarı ve ikisi aşağı yönlü çalışan dörtlü hoparlörler ise yüksek ve net bir ses kalitesi sunuyor.

Herkes artık ekranları önünde daha fazla zaman geçirdiğinden, gözlerin rahat etmesi de oldukça önemli hale geldi. Inspiron Plus serisi, gerçekçi renklerden ödün vermeden zararlı mavi ışıkları azaltan bir çözüm olan ComfortView Plus teknolojisine sahip. Titremeyi azaltan karartma teknolojisiyle birleştiğinde, uzun ekran süresi gözleri yormuyor. Bunlara ek olarak, hem estetik hem de işlevsel olan geniş bir dokunmatik yüzey sayesinde gezinme için de bolca alan bulunuyor.

Inspiron ailesinin yeni bir üyesi olan Inspiron 14 Plus, Inspiron Plus özelliği isteyenlerin ancak daha küçük bir form tercih edenlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış. Açık (Platin Gümüş olarak yalnızca Çin’de mevcut) ve koyu yeşil renklere sahip Inspiron 14 Plus, hareket hâlindeyken bağlantıya olanak vererek mobil tasarımda etkileyici bir performans sağlıyor. Inspiron 14 Plus ve Inspiron 16 Plus’ın bazı yapılandırmaları Intel® Evo™ sertifikasına sahip.

Inspiron 13, 14, 16 ve Inspiron 2-in-1

Inspiron dizüstü bilgisayarlarla 2-in-1 bilgisayarlar, e-postaları kontrol etmek, sosyal medyada paylaşım yapmak veya müzik ve film akışı gibi günlük ihtiyaçlar için hızlı ve sorunsuz performans sağlıyor. Her biri özelleştirilebilir deneyimler sunuyor; isteğe bağlı renkler, parmak izi okuyucular, arkadan aydınlatmalı klavyeler ve daha fazlasıyla en önemli özelliklerin seçilip uygulanmasını kolaylaştırıyor.

Yeni Inspiron ailesi, Windows 11 işletim sistemine sahip. 12. Nesil Intel® Core™ işlemciler veya AMD Ryzen™ 5000 Serisi işlemcilerle ve AMD Radeon™ grafik kartlarıyla müşterilerin farklı ihtiyaçlarını karşılayan seçenekler sunuyor. Inspiron ailesinin ayrıca Platin Gümüş, Çakıltaşı Yeşili veya Toz Pembe renk seçenekleri bulunuyor (özellikler için modelleri kontrol ediniz).

Yeni portföy, daha fazla görüntüleme alanı için 16:10 en-boy oranıyla ve 4 taraflı ince çerçevelerle çevreleyici bir ekran önü deneyimi sunuyor. Ekranlar FHD+ çözünürlükten başlıyor ve opsiyonel ComfortView Plus çözümü gibi DC karartma ve düşük mavi ışık özellileri sunarak ekrana uzun süre bakıldığında bile konforun sürdürülmesine yardımcı oluyor.

Sizleri aileniz ve arkadaşlarınızla yakın tutmayı hedefleyen yeni özellikler, daha da fazla bağlantıya imkân veriyor. Dizüstü bilgisayarlar üzerinde, yerleşik bir FHD web kamerası ve gürültü azaltma teknolojisine sahip çift mikrofon bulunuyor.

Inspiron 14 2-in-1, daha fazla esneklik için rahat gezinmeye ekstra alan açan 14 daha geniş bir dokunmatik yüzeye de sahip. Ayrıca opsiyonel aktif kalem, eşleştirme gerektirmeden el yazısıyla yazma deneyimi sunuyor.

Dell’in 2030 Hedefleri doğrultusunda şirket, çevre dostu çözümler, malzemeler ve ambalajları ürün portföyü geneline dâhil ediyor. Yeni Inspiron dizüstü ve 2-in-1 bilgisayarlar, ABD’de EPEAT Silver tescilli olup tüm boyalı parçalarında 100 düşük uçucu organik bileşikli (VOC – volatile organic compound) su bazlı boya kullanılmış. Dizüstü ve 2-in-1 bilgisayarlar için kullanılan ambalaj bileşenleri 90’a varan oranda geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşuyor.

Dell Technologies Inspiron ve Vostro, Müşteri Ürün Grubu Başkan Yardımcısı Kevin Terwilliger konuyla ilgili olarak “İnsanların, özellikle gençlerin arkadaşlarıyla, aileleriyle ve dünyanın geri kalanıyla yaratıcı ve kolay bir şekilde tek bir düğmeye tıklayıp sosyal kişiliklerini sergileyerek bağlantı kurmak istedikleri bir dünyada yaşıyoruz. En yeni Inspiron portföyümüze ilham veren şey de bu oldu. Bireysel ifadenin özgürce akmasını sağlayarak ürünlerimizde üretkenliği ve kaliteyi ön planda tuttuk” dedi.

Hizmetler/Servisler

Inspiron Plus’ta bulunan Premium Support Plus seçeneği ile tüm yeni Inspiron PC’ler için yazılım, destek ve hizmetler/servisler mevcut. Ayrıca Dell Migrate’a yükseltme seçeneği de bulunuyor.

  • Dell Premium Support Plus 7/24 telefon desteği, otomatik sorun algılama, virüs temizleme ve otomatik bilgisayar optimizasyonu dâhil olmak üzere tek bir kapsamlı plan altında destek özellikleri sunuyor. Bu kapsama, kazaen oluşan hasar onarımları ile uzaktan tanılamanın ardından yerinde destek de dâhil.
  • Dell Migrate, transferi zor olan verileri, fotoğrafları, kişisel kayıtları ve önemli dosyaları yeni Dell bilgisayarınıza taşımanızı kolaylaştırıyor. Basit, otomatik aracımızı kullanarak tüm dijital yaşamınızı bir araya getirin.

Erişilebilirlik

Inspiron 14 Plus ve Inspiron 16 Plus EMEA bölgesinde satışta.

New Inspiron 16, 14, 13 ve Inspiron 14 2-in-1 EMEA bölgesinde satışta.

Plastik poşetler, filmler veya kaplamalar, klavye pedi, tutma yeri, yapıştırılan etiketler ve koliyi yapmak veya kapatmak için kullanılan malzemeler hariç. Nisan 2021’den itibaren çıkan tüm yeni ürünler için geçerlidir.

Intel® UHD Graphics, Intel® Iris® Xe Graphics veya NVIDIA® GeForce® RTX 3050 ya da 3050 Ti grafik kartları bulunan konfigürasyonlar, önceki nesle kıyasla havalandırma delikleri alanında 11 artışa sahiptir. NVIDIA® GeForce® RTX 3060 grafik kartına sahip konfigürasyonlar, önceki nesle kıyasla havalandırma delikleri alanında 15 artışa sahiptir. Önceki nesle kıyasla Nisan 2022’de Dell’in şirket içinde yaptığı analize dayanmaktadır.

16:9 ekran en-boy oranına kıyasla.

Inspiron 13, Inspiron 14 Plus, Inspiron 16 Plus ve Inspiron 16 2-in-1 cihazların bazı konfigürasyonlarında mevcuttur.

Inspiron 14 2-in-1 ComfortView Plus özelliğine sahip değildir.

Kalem ayrı satılmaktadır.

Nisan 2021’den itibaren çıkan tüm yeni Inspiron ürünleri için geçerlidir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.