Dell, rakipsiz güç istasyonu Precision 5470 14″i tanıttı

Dell Technologies, tarihin en güçlü ve aynı zamanda dünyanın en küçük ve en ince 14” iş istasyonu Precision 5470 mobil iş istasyonunu tanıttı. Precision 5470, daha önceden yalnızca büyük iş istasyonlarında sunulan bir performans düzeyiyle geliyor. Precision 5470, hem Intel® Evo™ platform gereksinimlerini karşıladığı doğrulanmış hem de Intel vPro® platformunu temel alan 12. Nesil Intel® Core™ H-serisi işlemci teknolojisine dayalı dünyanın ilk dizüstü bilgisayarı olarak tanımlanıyor. Cihaz ayrıca, 64 GB’a kadar DDR5 bellek, 4 TB’a kadar depolama alanı ve NVIDIA RTX™ A1000’e kadar grafik kartına sahip.

Precision yeniliklerini keşfedin

Daha fazla güç, daha fazla ısınma anlamına geldiğinden soğutma sistemi, Precision 5470’ten üstün performans elde edilmesi için son derece kritik bir konu. Bu noktada Dell mühendislerinin bellek yuvasından veya Thunderbolt™ bağlantı noktalarından ödün vermeden kompakt sistemin sınırlarına uygun, yenilikçi bir termal yönetim sistemi geliştirdiği görülüyor. Bunun için cihazda, karmaşık iş akışları için sistemin ihtiyaç duyulan yüksek hızlarda çalışmasına yardımcı olan patentli Çift Taraflı Çıkış Fanı (Dual Opposite Outlet fan) teknolojisinden yararlanılıyor.

Precision 5470 ayrıca, düşük güç kullanımlı, TUV sertifikalı ComfortView Plus Düşük Mavi Işıklı uçtan uca 14″ Infinity Edge ekrana sahip.

Precision 5470’te yüksek hızlı Wi-Fi 6E bağlantısı ve Dell Optimizer for Precision yazılımı da bulunuyor. Bu yapay zekâ tabanlı yazılım, çalışma stillerini öğrenip ihtiyaçlara yanıt vererek uygulama performansını, pil çalışma süresini, ses ayarlarını ve gizliliği otomatik olarak iyileştirebiliyor. Bu iki yeniliğin beraberinde getirdiği avantajlar ise şöyle sıralanıyor:

  • Yeni akıllı gizlilik özellikleri, kullanıcılar yüzlerini başka yöne çevirdiklerinde PC ekranını karartıyor ve başka bir izleyici algılandığında kullanıcıların hassas bilgileri ve projeleri gizleyebilmesine olanak tanıyor.
  • Merkezine mobiliteyi alan Precision 5470, daha hızlı veri ve video indirmek için dünyanın ilk eşzamanlı çoklu ağ bağlantısını sunuyor.

Geniş bir dokunmatik yüzeye, modern bir Pro klavyeye ve opsiyonel parmak izi okuyucusuna sahip olan Precision 5470, isteğe bağlı kullanılabilen dokunmatik ekranıyla da kullanıcıların yaratıcılıklarını daha da öteye taşımasına imkan veriyor. Ayrıca, Precision 5470’in ambalajında Dell’in sürdürülebilir tasarım taahhüdüne uygun olarak 100 geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir malzemeler kullanılıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.