Dell AR Assistant’la cihazınızı nasıl onaracağınızı öğrenin

Dell Technologies, Artırılmış Gerçeklik Uygulamasıyla Onarılabilirlik Çıtasını Yükseltiyor

Dell Technologies, müşterilerinin sahip oldukları Dell sistemlerinde bulunan parçaları değiştirmelerine destek olmak üzere artırılmış gerçeklik deneyimi sağlayan ücretsiz bir uygulama (hem IOS hem Android için) olan Dell AR Assistant’ı duyurdu.

AR Assistant kullanıcıları, akıllı telefonlarının kameraları üzerinden, onarımı yapılacak cihaza ilişkin karma gerçeklik ve bilgilendirici katmanları kullanarak cihazlarını nasıl onaracaklarını görebiliyor. Uygulama ayrıca, belirli sistemler için, klonlanmış bir sunucuyu istenen herhangi bir alanda gösteren ve gerçeğe yakın 360 derece tam etkileşim sunan artırılmış bir klon teknolojisine sahip.

Dell AR Assistant, yedi farklı dilde 100’ü aşkın Dell bilgisayar ve sunucu için servis ve onarım konularında kullanıcılara rehberlik sağlıyor. Dell, yaz sonuna kadar 20’den fazla ilave sistemi kapsamına almak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Tüketicilerin mümkün olan durumlar için cihazları kendilerinin kolayca tamir etmelerini sağlamayı ve Dell’den alacakları destekle yine kendileri tarafından çözülebilecek sorunların onarım süresini kısaltmayı amaçlayan Dell Technologies, uygulamanın geliştirilmesine, pandeminin ilk aylarında Dell teknisyenlerinin, kullanıcıların evlerini/iş yerlerini ziyaret edemediği günlerde hız vermişti. Şu anda Dell AR Assistant kullanımıyla, önce doğru tanılama yapılıyor, sonrasında da teknik destek ekibi aracılığıyla parça siparişi veriliyor. Çok daha kolay bir müşteri deneyimi sağlamak adına Dell’in atacağı bir sonraki adım ise parçalara kolaylıkla erişilebilmesi için bunları çevrimiçi satışa sunmak olacak.

Dell AR Assistant ayrıca, Dell Technologies’in sürdürülebilirliğe yönelik uzun süredir geniş kapsamlı sürdürdüğü taahhüdünü destekliyor. Böylece Dell, parçaları daha erişilebilir, değiştirilebilir ve yeniden kullanılabilir hâle getirerek ve daha az kaynak tüketerek, ekonomide daha fazla döngüsel malzeme tutabiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.