DEKFEST bu yıl sosyal sorumluluk kazandı

DEKFEST Bahar Festivali 2022, tüm coşkusuyla hafta sonu gerçekleşti. Öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen festivalin ana teması sosyal sorumluluk oldu.

İZMİR İGFA- Özel İzmir Dokuz Eylül Koleji bahçesinde düzenlenen festivalde yer alan UCİM, TEMA, Kan Dostu, Behçet Uz Vakfı, Girişimci Kadınlar gibi birçok dernek ya da vakıf kurdukları standlarla faaliyetlerini festivale katılan binlerce İzmirliye anlatma fırsatı buldu. Festivalin gelirleri de bu dernek ya da vakıflara bırakıldı.

Bu yıl 2.si düzenlenen DEKFEST’de ünlü radyocu Mustafa Karslıoğlu’nun sunumuyla festivale katılanlar eğlenceli saatler geçirdi. Festival aynı anda Radyo Pause’tan canlı yayınlandı. Canlı yayına okul idarecileri, UCİM Başkanı Saadet Özkan, Masterchef yarışmacısı Safanur Bol ve diğer katılımcı kuruluşlardan yetkililer konuk oldu. Dolu dolu geçen festivalde survivor parkuru, yazar söyleşileri, dans gösterileri, bubble show, sihirbaz gösterileri, gün boyu dj performanslarının yanı sıra robotik kodlama, uçurtma, tasarım-boyama, bilim, Masterchef ve drama atölyeleri de yer aldı. Katılımcı spor kulüpleri ile spor etkinlikleri ve oyun alanlarına kurulan oyun parkurları da öğrenciler tarafından oldukça rağbet gördü. Masterchef yarışmacısı Safanur Bol, atölye çalışmalarında çocuklarla lezzetli yiyecekler yaptı.

Özel İzmir Dokuz Eylül Koleji Kurucusu Erkan Özseçkin, “Bu yılki DEKFEST’te büyük bir temamız var. Bu da sosyal sorumluluğa verdiğimiz önemden geliyor. Bu aşkla bu yılki festivalimizde vakıflarımız, kadın girişimcilerimiz, kooperatiflerimiz var. Burada elde edilen tüm gelirler festivalimize katılan bu dernek yada vakıflara pay edilecek. Örneğin Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakfı’nın Yaren Bebek Projesi. Yaren Bebek Projesi ile lösemili çocuklarımıza, yatan ya da ayakta tedavi edilen hastalara destek olunacak. Tüm vatandaşlarımızın çocuk hastanelerini ziyaret etmelerini istiyoruz. Onlara destek olmalarını istiyoruz. TEMA Vakfı ile geçtiğimiz yıl DEK Ormanı kurmuştuk. Bu yılda bu ormana destek olunacak fidanlar dikilecek. Bu fidanlarımızı DEK’teki tüm öğrencilerimiz ve anne-babalarla başarmayı hedefliyoruz. Kadın girişimcilerimiz yaptıkları el işlerini burada sergiledi. Ayrıca UCİM’de faaliyetlerini festivalimizde anlattı. Tüm katılımcılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.