Defne Belediye Başkanı Güzel: Bittik zor durumdayız

Hatay Defne’de meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Defne Belediye Başkanı Güzel katıldığı programda “Maraş depreminin 3 katı hissettik. Bittik biz. Benim 5 personelim vefat etti. Zor durumdayız. Anlayın artık.” dedi.

Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 20.04’te gerçekleşen depremin derinliği 16,74 kilometre olarak kaydedildi. Depremin ardından bölgede artçılar devam ederken Defne ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Güzel, katıldığı canlı yayında depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Maraş depreminin 3 katı daha fazla hissettik” diyen Güzel ”İnsanların çığlıklarını duyduk. Her yer karanlık.” diyerek yaşadıkları korkuyu anlattı.

Güzel’in konuşmasından öne çıkanlar:

“Kahramanmaraş merkezli depremin en az 3 katı sallandık, 3 katı hissettik. Bittik biz. Şuan her yer karanlık. Kaç bina yıkıldı, hasar ne bilmeniz mümkün değil. Karanlık, insanlar çığlık çığlığa. Sayı veremiyorum çünkü ulaşımda sorun yaşıyoruz. Burada yaşayan herkes depremzede. Sayın Valimiz de, Sayın Belediye Başkanımız da, ben de. Benim 5 personelim vefat etti. Zor durumdayız. Anlayın artık. ‘İlçemizde elektriklerimiz kesildi. Çığlıkların arasında insanları koordine etmeye çalışıyorum. Yıkılan binalarımız, enkaz altında kalanların ihbarlarını alıyoruz. Vali bey ile koordinasyon içerisinde ilerliyoruz.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.