DBP’li vekilin dosyası Ankara’ya gönderildi

Polise yumruk atan DBP’li milletvekili Salihe Aydeniz hakkındaki fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlanarak yetkisizlik kararı ile yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 12 Haziran’da Kadıköy’de “Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik’e yürüyoruz” adı altında yapılan eylemde polis memuru Hakan A.’ya yumruk attığı iddia edilen bir milletvekilinin kimliğinin tespitine yönelik çalışma yaptı.

TRT Haber’in aktardığına göre, mağdur Hakan A’ya yumruk atan kişinin DBP milletvekili Salihe Aydeniz olduğunun belirlenmesinin ardından savcılık, “görevli polis memuruna mukavemet” suçundan soruşturma başlattı.

Savcılık, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda belirtilen “Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir” hükmü uyarınca soruşturma dosyası hakkında yetkisizlik kararı verdi.

Başsavcılık, hazırlanan soruşturma dosyasını, gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Gönderilen fezlekede görüntü inceleme tutanağı, şikayet dilekçesi ve darp raporu yer alıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.