Darüşşafakalı öğrencilere TÜBİTAK’tan ödül

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finalinde Darüşşafakalı öğrenciler, 38 bin öğrenci arasından Türkiye ikincisi oldu.

Lise öğrencilerini temel, sosyal alanlarda ve uygulamalı bilim alanında araştırmalar yapmaya teşvik etmek, öğrencilerin çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 53’üncüsü düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödül töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Başkanı Erol Özvar ile TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal katıldı.

53 yıldır yürütülen ve bu yıl 25 bini aşkın projeyle yaklaşık 38 bin öğrencinin başvurduğu yarışmaya, Darüşşafaka Lisesi ; 11. sınıf öğrencileri Tuba Aydın ve Şeyda Yumaç “Z Kuşağının Derse İlgisini Artırmak İçin Cep Telefonuna ve Tablete Yüklenebilen Bir Uygulama Örneği: Adım Adım Edebiyat” adlı projeleriyle Türk Dili ve Edebiyatı alanında katıldı.

81 ilde 3 binden fazla liseden 38 bin öğrencinin katıldığı yarışmada, Tuba Aydın ve Şeyda Yumaç, “Z Kuşağının Derse İlgisini Artırmak İçin Cep Telefonuna ve Tablete Yüklenebilen Bir Uygulama Örneği: Adım Adım Edebiyat” adlı projeleriyle Türk Dili ve Edebiyatı alanında Türkiye 2.si oldu.

Ödül töreni ardından konuşan Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç: ‘’Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda akademik başarı olmazsa olmazımızdır.Öğrencilerimizi 21. yy. becerileriyle donatıyor ve rekabetçi dünyaya hazırlıyoruz. Çocuklarımızın akademik açıdan tam donamlı, sporun, sanatın ve bilimin her alanıyla uğraşan bireyler olarak yetişmeleri için tüm olanakları çocuklarımıza sunuyoruz. Tüm faaliyetlerimizin temeline çağdaş, akılcı, eşitlikçi bir eğitim modelini koyuyoruz. Robotik alanından mühendisliğe matematikten yapay zekâya, edebiyattan spora kadar birçok alanda öğrencilerimiz sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinden çok kıymetli ödüllere sahip oluyorlar. Bu, Darüşşafaka eğitim sisteminin başarısıdır. Tam 159 yıldır “eğitimde fırsat eşitliği” misyonunun gereklerini yapmak için kurum olarak gönülden ve var gücümüzle çalışıyoruz.’’ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.