Dalida’nın hayatı beyaz perdede

Tüm zamanların en ünlü şarkıcılarından Dalida’nın hayatı beyaz perdede! Kahire’de doğan ve henüz 23 yaşındayken Paris Olympia’da ilk konserini vererek şöhret basamaklarını tırmanan Dalida’nın hikayesinin anlatıldığı filmin yönetmen koltuğunda Lisa Azuelos otururken, senaryosunuda Azuelos ve Dalida’nın kardeşi ve yapımcısı olan Orlando’yazdı. Ünlü şarkıcıyı İtalyan oyuncu Sveva Alviti’nin canlandırdığı filmde Dalida’nın sadece Gigi L’amoroso (Aşkı Bulacaksın) ile uluslararası müzik dünyasında büyük üne kavuşması değil, aynı zamanda kendi içsel arayışındaki Hindistan yolculuğu, disko müziğinin altın yıllarında yeniden parlaması, sıra dışı ve yıldız olmak üzere doğmuş bir kadının olağanüstü öyküsü anlatılıyor.

blank

28 NİSAN’DA SİNEMALARDA

1987’deki trajik ölümüne dek Dalida yaşadığı çağın ötesine geçen inanılmaz sahne performansı ve akıl almaz yeteneğiyle zamanımızın pek çok starına da öncülük etti. Ajda Pekkan en çok bilineni dilimize “Palavra Palavra” diye çevrilen Paroles Paroles olmak üzere pek çok şarkısını Türkçe sözlerle söyledi. Dalida, geçen onca yıla rağmen şarkılarıyla dinleyenlerini hala büyülemektedir.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.