‘DAHA’nın festival yolculuğu devam ediyor

Ay Yapım’ın yapımcılığını, b.i.t arts’ın ortak yapımcılığını üstlendiği sinema filmi ‘DAHA’, pek çok ülkede önemli film festivallerinde izleyicisiyle buluşuyor. Onur Saylak’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Hakan Günday’ın aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan filmin festival yolculuğu, dünya prömiyerini yaptığı Karlovy Vary’den sonra son sürat devam ediyor.

Onur Saylak’ın ilk uzun metraj filmi ‘DAHA’, dünya prömiyerini yaptığı 52’nci Karlovy Vary Film Festivali’nin ardından festival takvimine yenilerini ekledi. Avrupa’nın en köklü festivallerinden biri olan Karlovy Vary’de övgü dolu yorumlar alan ‘DAHA’, 8-17 Eylül tarihleri arasında 19’uncusu gerçekleşen Hollanda Uluslararası Film Festivali Film by the Sea’de sinemaseverlerle buluştu. Festivale katılan yönetmen Onur Saylak, filmin oyuncularından Hayat Van Eck ile Uğur Aslan ve ‘DAHA’nın yazarı Hakan Günday, izleyicilerin sorularını cevapladı.

Ay Yapım’ın yapımcılığını, b.i,.t arts’ın ortak yapımcılığını üstlendiği ‘DAHA’nın Eylül ayındaki bir sonraki durağı 17-24 Eylül tarihleri arasında Batum’da gerçekleşen Uluslararası Art House Film Festivali oldu. ‘Uluslararası Yarışma’ seçkisinde yer alan ve büyük ödül için yarışan ‘DAHA’, 20 Eylül–1 Ekim tarihleri arasında Kanada’da düzenlenen Calgary Uluslararası Film Festivali’nde Dünya Sineması seçkisinde gösterilecek. ‘DAHA’ ekibi buradaki gösterimlerin ardından hız kesmeden soluğu Bergen Uluslararası Film Festivali için Norveç’in Bergen şehrinde alacak.

blank

TÜRKİYE PRÖMİYERİ ADANA FİLM FESTİVALİ’NDE!

Etkileyici anlatımı ve oyunculuklarıyla gösterime girmeden büyük beğeni toplayan ve eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar alan ‘DAHA’nın Türkiye prömiyeri, bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali’nde gerçekleşecek. Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri arasında yer alan ve Altın Koza için yarışacak olan ‘DAHA’nın festival yolculuğu eylül ayından sonra da devam edecek.

FİLMİN KONUSU
14 yaşındaki Gaza, yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışır. Gaza’nın ergenliği, babasının baskıcı karakteri ve sürekli gözlemlediği göçmenlerle geçmeye başlar. Gaza, babası gibi şiddet ve baskı üzerine bir hayat mı kuracaktır yoksa o da bir göçmen mi olacaktır?

“Etkileyici bir ilk film! Onur Saylak, zor bir konuyu, etkileyici bir yönetmenlik güveniyle işleyen çok yetenekli bir hikâye anlatıcısı…”
The Hollywood Reporter

“İşçiliği ve performansları ile etkileyici bir film”
Variety

“Dünya’nın çirkinliklerini, ironik bir şekilde çekici görüntü ve ses kullanımıyla perdeye aktarmış. ”
Screen Daily

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.